• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ikitaneden biri kalsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
Sub Düğme2_Tıklat()
For sil = [b65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("B1:B" & sil), Range("B" & sil)) > 1 Then Range("B" & sil).Resize(1, 7).ClearContents
Next
End Sub

selam arkadaşlar yukarıda göndermiş olduğum buton'da mükerrer kayıtların hepsini siliyor ben sadece bir tanesini silmesini istiyorum
yardımlarınızı bekliyorum

Bu kod sadece 1 den fazla olan kayıtları siliyor.
Sizin söylediğiniz silinen kayıtlar aynisi değil.Sonunda veya başında boşluk vardır.:cool:

hocam dosya gönderiyorum bir incelerseniz
ben girdiğimde siliyor

Ekli dosyalar

Kod çalışıyor.Bir problem yok.
Zaten sizin yolladınız dosyada B sütununda ki verilerin hepsi bir tane.Bu durmda kodun yapısı geriği zaten silmeyecek.Silmiyorda zaten.
Ben deneemk için bir satırdan yani B hücresindeki değerden bir tane daha koydum onu ildi.1 tane bıraktı.:cool:
Belkide siz farklı bir şey istiyorsunuz ama onu ifade edemiyorsunuz.:cool:

hocam ciroların en alt kısmına ben mal alımı işleyeceğim ( otomatik gelecek ) yani aynı tarihlerden bir tane veya iki tane olabilir

hocam ciroların en alt kısmına ben mal alımı işleyeceğim ( otomatik gelecek ) yani aynı tarihlerden bir tane veya iki tane olabilir
Ben bir şey anlamadım.
Belki başka bir arkadaş sorunuza yanıt verebilir.
İyi çalışmalar.:cool:

hocam orada kayıtlı olanların dışında aynı tarihlerde başka veriler de olacaktır aynı tarihte başka veri onun için makroda nereyi değiştirmem gerekli

Siz mükerrer kayıtlardan sadece 1 tanesinin silinmesini mi istiyorsunuz?

Yani 5 adet mükerrer kayıt var.Siz 1 tanesinin silinerek 4'e mi düşsün istiyorsunuz?

Peki bu mükerrer kayıtlardan herhangi bir tanesinin silinmesi yeterli midir?

hocam aynı tarihte bilgileri farklı olanların kalmasını istiyorum
yani
01/02/2010 0 0 0 0 0 0
01/02/2010 1 1 1 1 1 1
01/02/2010 2 2 2 2 2 2 gibi
bu şekilde olanların silinmesini istemiyorum
aynı olanlar sadece silinsin
yani satırda bir tane farklı kayıt var ise o kayıt kalmalı

Sub Düğme2_Tıklat()
For sil = [b65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("B1:B" & sil), Range("B" & sil)) > 1 Then Range("B" & sil).Resize(1, 7).ClearContents
Next
End Sub
hocam kırmızıya boyalı yere ne yazarsam aynı tarih olduğu halde başka bilgi var ise silmez

Bu kodlar sadece b kolonunun mükerrer olup olmadığını kontrol ediyor.Diğer kolonlara bakmıyor.

Dolayısıyla hepsini siler.

Size tüm birden fazla kolonlorın mükerrer olup olmadığı kontrol eden bir kod lazım.

Peki bu sayfadaki mükerrer bilgileri başka bir sayfaya istediğiniz gibi mükerrersiz listelese işinize yarar mı?

Geri