• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İkili Veri Doğrulama (satırlara göre)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mesafe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 English
Formda bu konu ile ilgili pek çok örnek mevcut ancak hep sütünlar bazında yapılmış, kendi dosyama uyarlayamadım. Belkide Veri doğrulamadan farklı bir şeyle yapılması gerekiyordur. İlişikteki örnekte de açıkladım, bir veri doğrulama kutusundan ürün kodu seçildiğinde diğer veri doğrulama kutusuna bu koda ait ürünlerin gelmesini istiyorum.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bu işlemi yardımcı tablo, isim yöntecisi ve DOLAYLI formülü yapabilirsiniz. En azından ben o şekilde yapıyorum.

Veri doğrulamada DOLAYLI formülü çok kullanışlı.

Mantık için ekte sizin için hazırladığım örneği inceleyin. Daha sonra kolayca kendi işinize uyarlayabilirsiniz.

Bu benim kullandığım bir yöntem, hocalarımın daha güzel bir çözümü olabilir.

Ekli dosyalar

@frksdf

Teşekkürler. Dün bu konuyu takibe almıştım, cevabınız benim de çok işime yarayacak.

s.a hocam konunuzdaki dosyayı inceledim dosyama yardımcı olabilir misiniz?

A.S.

Benim şahsi fikrim dosyanızda dolaylı ve veri doğrulama kullanmanıza hiç mi hiç gerek yok. Vlookup ( düşeyara) ile dolap sayısını ve raf numarasını alttaki hücrelerde listelemeniz çok daha kolay.

Dosyayı ekledim, inceler misiniz ?

Ekli dosyalar

frksdf yardımınız için çok teşekkür ederim nasıl yapıldığı konusunda da yapılan işi anlamam konusunda anlatabilir misiniz ?

frksdf yardımınız için çok teşekkür ederim nasıl yapıldığı konusunda da yapılan işi anlamam konusunda anlatabilir misiniz ?

Dosyanızda VLOOKUP - DÜŞEYARA formülünü kullandım. Sitede ufak bir aramayla onlarca örnek bulabilirsiniz.

Milady Meriç Merhaba,

Benim ürün gruplarım ahs 12/04 01 makina şeklinde gidiyor. ad tanımlama yaparken her grubun ismini vermek zorunda mıyız? eğer öyleyse ad tanımlama boşluk kabul etmiyor.
yardımcı olabilir misiniz? veya benim tablolarım üzerinde kritik yapsak olur mu?

Geri