• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki virgül arasındaki değeri alma.

Excel Vers. ve Dili
Office 365, Türkçe
Merhaba arkadaşlar, Shadow of Mordor oyunun dil dosyasını açıp çıkan sonucu excel dosyasında kayıt ettim fakat veriler çok karışık, bunu düzenleyen bir C# programı yazmaya çalışıyorum, yapmak istediğim şey uint TextID,4294293262,3E2DCh,4h,Fg: Bg:, böyle bir ifadede "uint TextID" yi gördüğünde text id den sonraki rakamları yani iki virgül arasında rakamları alıp datagridview içerisine atması fakat nasıl yapacağım hakkında en ufak bir bilgim yok, yardımcı olursanız sevinirim.

. . .

Makro ile mi yapmak istiyorsunuz yoksa C# kodlamasını mı soruyorsunuz.
datagridview dediğinizde sanırım C# için.

. . .

Mümkünse C#kodu olarak yapmak istiyorum ama mümkün değil ise makro ile de olur yanlız makroyu nasıl kullanacağım hakkında pek bi fikrim yok, şimdiden teşekkür ederim.

. . .

Örnek tablo şu şekilde olsun:

B426kV.jpg

Kodlar:
Kod:
Sub kod()
    Application.ScreenUpdating = False

For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        If Cells(i, "A") Like "uint TextID," & "*" Then
            Cells(i, "B") = Split(Cells(i, "A"), ",")(1)
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "B i t t i "
End Sub

. . .

Kod:
If Cells(i, "A") Like "uint TextID," & "*" Then

Bu satırda hata veriyor.

. . .

Kodları excel vba da çalıştırmanız gerekiyor.

. . .

. . .

Bendeki işlem sonucu şu şekilde.

Ekran Görüntüsü (GİF):

zY4J8B.gif

. . .

Çok teşekkür ederim kullanmasını çok bilmediğim için biraz zorlandım yolladığınız kod çalıştı aynı işlemi diğer satırlar için de yapabilirmiyim VB konusunda hiç bilgim C# olsa kendim bir şeyler uydururum da dediğim gibi VB sıkıntı benim için almak istediğim diğer veriler ise wstring Text yazan kısımlarda ,"yazılar", sadece yazıları almak, kusura bakmayın sizi de yoruyorum ama. Teşekkürler.

. . .

Şu şekilde deneyiniz.
Örnek dosya üzerinde görsek daha anlaşılır olacaktır. Tırnak aralığını mı almak istiyorsunuz. Yine virgül mü.

Kod:
If Cells(i, "A") Like "[B]wstring Text[/B]," & "*" Then

. . .

Çok teşekür ederim hocam çok sağolun, bu kadar uğraştırdım sizi hakkınızı helal edin.

Geri