• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki veya daha Fazla mantıksal sınama sorunu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2021 TR
Merhabalar.Mantıksal sınama ile ilgili bir sorunum var; iki veya daha fazla sayıdaki mantıksal sınama işlemini beceremedim.Dosyayı yolladım çözüme kavuşturursanız menun olurum.Saygılarımla.

Ekli dosyalar

E2'deki formül
Kod:
=EĞER(VE(C2="YEŞİL";D2=15);"VAR";"")

Sayın lark cevabınız için teşekkür ederim.Oluyor lakin benim istediğim gibi değil.Yani formülde ben yeşil yazmayacağım yeşil olan yeri c2 ve c10 arasında bulacak veya düşey arayacak.

Merhabalar.Mantıksal sınama ile ilgili bir sorunum var; iki veya daha fazla sayıdaki mantıksal sınama işlemini beceremedim.Dosyayı yolladım çözüme kavuşturursanız menun olurum.Saygılarımla.

.

E2 hücresine;

Kod:
=IF($C2&$D2=E$1;"VAR";"")

Kod:
=EĞER($C2&$D2=E$1;"VAR";"")

yazıp, sağa ve aşağıya doğru yeterince kopyalayın.

.

Sayın yurttaş cevabınız için teşekkürler güzel bir yöntem fakat galiba ben sorumu tam anlatamadım.Şöyle söyleyeyim.E1,f1,g1, vb. yerlerin boş hücre veya farklı yazıların olduğun düşünürsek nasıl yaparız.Çünki bahsettiğim E1,f1,g1, vb hücreler başka içeriktede olabilir.

Sayın yurttaş cevabınız için teşekkürler güzel bir yöntem fakat galiba ben sorumu tam anlatamadım.Şöyle söyleyeyim.E1,f1,g1, vb. yerlerin boş hücre veya farklı yazıların olduğun düşünürsek nasıl yaparız.Çünki bahsettiğim E1,f1,g1, vb hücreler başka içeriktede olabilir.

.

İçerikleri ne olacaksa onu yazın.

.

Ben hala birşey anlayamadım. Siz en iyisi algoritmayı el ile yazın, formülü ondan sonra düşünelim.

Merhaba,

Eklediğiniz dosyaya göre Sayın Yurttaş'ın çözümü, isteğiniz ile bire bir aynı,

Anlatmak istediğiniz daha farklı ise, yeni bir dosya ile örneklerseniz, daha anlaşılır olur kanaatindeyim,

Teşekkür ederim.

yanıt

Biraz daha detaylı anlatmaya çalıştım inşaallah olmuştur.

Ekli dosyalar

Yurttaş hocam herşey güzel eline sağlık fakat bunun E1,F1,G1,H1 gibi hücrelerine müdahale etmeden oraya birşey yazmadan olmazmı?

Yurttaş hocam O sütununa =e1,=F1 gibi formüller mantıklı lakin P sütununa girilen değerlerde manuel değil formülle girilebilirse olacak.Ben P sütunundaki hücrelere =C2&D2,=C3&D3,=birleştir gibi formüller atadım VAR yazısı bu sefer farklı malzemeler içindede görünmeye başladı.

Biraz sıkıyorum ama kusura bakmayın.

.

Kusura bakmayın, ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım.

Benden bu kadar...

.

Bu kadar yardım etmenizden ötürü teşekkür ederim.

Geri