• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki TextBox'ı Tek Bir TextBox da Birleştirme Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan efeksk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır forumdan elde ettiğim bilgi ve siz değerli arkadaşlarımın verdiği örnek dosyalarla işime çok yarayan bi personel takip programı hazırladım. Program şuanda gayet sağlıklı çalışıyor ama bi ekleme yapmam lazım.

Öncelikle kaydedeceğim personeli texboxlara el ile girmediğimi belirtmeliyim. Ben sadece t.c. Kimlik No bölümüne kişinin T.C. numarasını yazıyorum ve sorgula diyince SGK dan aldığı verileri otomatik olarak TextBox lara aldırıyorum. Sorunda burda başlıyor. Aldığım verilerde AD ve SOYAD bölümleri ayrı iki textboxa geliyor. Fakat ben bunları excelde formül olmadan iki textboxdaki bilgiyi tek bir textboxda toplamak istiyorum. Acaba bu yapılabilir mi.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla

Aşağıdaki kodla yapabilirsin.
Textbox3.value=Textbox1.value & " " & Textbox2.value

Private Sub intialize()
TextBox3.Value = TextBox1.Value & " " & TextBox2.Value
End Sub

Yukarıdaki gibi düzenledim ve çalıştı. Çok teşekkür ederim metin arkadaşım. emeğine sağlık

Metin kardeşim son bir ricam olucak senden ama verdiğin kod güzel işede yarıyor fakat textbox3 ün içindeyken SpeaceBar(boşluk) tuşuna basarsan geliyor. Bunun yerine acaba ben tab tuşu ile başka bir hücreye geçtiğimde gelse olabilirmi. Bu mümkün mü

hangi olaydan sonra kodun çalışmasını istiyorsanız kodu oraya kopyalayınız.

Kod:
Private Sub TextBox2_AfterUpdate()
End Sub

gibi Kullanabilirsiniz bu şekilde textbox2 de değişiklik yaptığınızda textbox3 e veriler gelecektir.

Arkadaşlar şimdi bu kod benim için çok önemli güzelde çalışıyor fakat benim istediğimi tam olarak karşılamıyor.

Kod:
Private Sub TextBox2_AfterUpdate()
End Sub

Burda Textbox1'a veri girilince aynı anda da TextBox3'e de aynı veri girilsin ve TextBox2 içinde aynı şey geçerli TextBox2'e veri girilince Textbox3'e veri aynı anda girilsin Yani enter'la yapılmasına gerek kalmasın. Bunu nasıl sağlarız yukarıda koda ne gibi bir ekleme yapmamız gerekiyor. İlgilenecek olan arkadaşlara şimdiden teşşekkür ediyorum.

Birde bu şekilde deneyin

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
End Sub

Private Sub TextBox2_Change()
End Sub

scorpix Üstad çok teşekkür ediyorum gayet güzel oldu :)

Geri