• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki textbox birbirine eşit ise sinyal versin

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
iki det textbox var textbox1 de enter diyince eğer textbox 2 deki değer eşit ise "BİP" sinyali verebilir mi

Bu kodları işinizi görür umarım :)

Kod:
Private Sub TextBox1_KeyUp(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then
If TextBox1 = TextBox2 Then Beep
End If

End Sub

hocam burdaki 13 değeri ne için geçerlidir. şuan pc başında değilim deneyeceğim kodunuzu.
daha önce bir kod bulmuştum ancak textboxtan çıkınca değil her karalter girdiğimde sinyal veriyordu. işime yaramadı o kod. umarım sizinki işime yarayacaktır.

hocam burdaki 13 değeri ne için geçerlidir. şuan pc başında değilim deneyeceğim kodunuzu.
daha önce bir kod bulmuştum ancak textboxtan çıkınca değil her karalter girdiğimde sinyal veriyordu. işime yaramadı o kod. umarım sizinki işime yarayacaktır.

Rica ederim :)

13 kodu Enter tuşunun kodu.
TextBox1_KeyUp özelliği ise klavyede basılan tuş havaya kalktığıda devreye giriyor.

Eğer numerik klavyedeki enter da kullanılacaksa.

İlgili kodu ;
If KeyCode = 13 or KeyCode = 108 Then olarak değiştirirsiniz.

Yukarıda enter demişsiniz. O yüzden enter tuşu havaya kaltığında devreye girecek şekilde kodu ayarlardım.
Enter tuşu haricinde Farklı bir şekilde text kutucuğundan başka yere geçiş yapılırsa kod aktif olmayacaktır

hocam bahsettiğinize göre harika bir kod. tam istediğim gibi yani. sadece enter tuşları kullanılacaktır. 13 ve 108 i kullanacağım. çok teşekkür ederim bugün mutlaka deneyeceğim. size geri dönüş salğayacağım.

çok çok teşekkür ederim emeğinize sağlık

13 kodunu sormam çok iyi oldu. çünkü numaeirc enter diyecektim ve çalışmıycaktı şimdi her iki enterde aktif olacak

Alternatif.
Textbox1 den ister enter le veya ister mouse ile çıkınca veya tab ile çıkınca uyarı veriyor.
Kod:
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If TextBox1 = TextBox2 Then Beep
End Sub

hocalarım özür dilerim biri textbox diğwri label miş. textbox392=label87
fakat bunu yazmama rağmen sinyal vermedi

Buyurun.:cool:
Kod:
Private Sub TextBox392_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If TextBox392.Value = Label87.Caption Then Beep
End Sub

Çalışıyor

Bİlgisayarınız bip yerine çın sesi çıkarıyodur.

Label ile text'e aynı değeri girin. Bir entere basın bir de tab vs tuşlarına Enterde ses çıktığını, tab da ses çıkmadığını göreceksiniz.

Label ve text'e farklı değerler girin ve enterlediğiniz halde sesin çıkmadığınız göreceksiniz.

Ekli dosyalar

Moderatör tarafında düzenlendi:
sanırım sorunun ne olduğunu buldum. userform içerisinde frame 1 de label 87 ve frame 2 içerisinde ise textbox 392 olduğu için farklı framelerde bulunan nesneler maalesef birbirini tetiklemiyor diye biliyorum. farklı framelerde ıldukları için kod çalışmıyor diye tahmin ediyorum tek frame içerisinde deneyeceğim. ilginize tekrat teşekkürler

Geri