• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki tarihi birbirinden çıkarma

Merhabalar
iki tarih aralığını bulmam lazım örneğin 11.11.2008 den 10.11.2005 tarihini çıkaramıyorum iki değeride hücrelere yazıp çıkarma yaptığımda 01.03.1903 bir türlü beceremedim. Yardım eden arkadaşlara çok teşekkürler.

farzı mısal
ilk tarih a1 hücresinde
ikinci tarih b1 hücresinde

Formatcell Kısmında Hücre Biçimini gg
olrak belirle

=b1-a1+1-1

zannedersem yeterli.

Ama Sn. necdet beyin Tarih konusu ıle mukemmle bir anlatımı var orada daha detaylı bilgi var.

Sayın güven,

Çıkartma yaptığınız tarihleri excel tarih formatında verir, o hücreyi numerik olarak formatlayın gün olarak değeri alırsınız.

ben örneği yapamadım excel formantınıda koyabilirmisiniz ?

Eeee +1 de sizden olsun :)

Merhaba,

510 değerini nasıl hesapladınız bilmiyorum yalnız,

=A1-B1 yaparak gün sayısına ulaşabilirsiniz. Formülü yazdığınız hücrenin biçimini "Genel" olarak değiştirirsiniz..

.

Merhaba,
2 tarih arasındaki saati hesaplatmak istiyorum ama sonucu saat olarak almak istiyorum.Konu ile ilgili nasıl formül kullanacağım konusunda yardımcı olan olursa sevinirim.

Teşekkürler

yapmak istediğim formül,
iLK HÜCRE
12.07.2011 12:30
İKİNCİ HÜCRE
13.07.2011 12:40
formül hücresi
24 sa 10 dk

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Uygulanan yöntem;

Tarih içeren iki hücre birbirinden çıkartılır.

Örnek;

Kod:
=A2-A1

Daha sonra formül içeren hücreye "hücre biçimlendirme-isteğe uyarlanmış" bölümünden aşağıdaki biçimlendirme uygulanır.

Kod:
[s] "Saat" dd "Dakika" nn "Saniye"

Ekli dosyalar

Merhaba,
2 tarih arasındaki saati hesaplatmak istiyorum ama sonucu saat olarak almak istiyorum.Konu ile ilgili nasıl formül kullanacağım konusunda yardımcı olan olursa sevinirim.

Teşekkürler

yapmak istediğim formül,
iLK HÜCRE
12.07.2011 12:30
İKİNCİ HÜCRE
13.07.2011 12:40
formül hücresi
24 sa 10 dk

Merhaba,

Sorunuz aşağıdaki linkte yanıtlandı.

http://www.excel.web.tr/f47/ki-tarih-arasyndaki-farki-toplam-gecen-saat-ve-t48587.html#post559065

Çok teşekkür ederim.
Biçimlendirmeyi "Saat" dd "Dakika" nn "Saniye"[/B] olarak yapınca oldu. İyi çalışmalar kolay gelsin.

merhabalar ,

uygulamalarınızın hepsini denedim fakat hata veriyor örnek dosyamdaki hücreyi 1yıl 4ay 25gün olacak şekilde hazırlamak istiyorum yardımcı olabilir misiniz .

F HUCRESİ -G HÜCRESİ =H HÜCRESİ 1yıl 4ay 25gün

Ekli dosyalar

Sayın mustilemi şu formülü dener misiniz:
Kod:
=ETARİHLİ(GÜN(SOLDAN(F2;10))&"/"&AY(SOLDAN(F2;10))&"/"&YIL(SOLDAN(F2;10))&" "&SAAT(YERİNEKOY(SAĞDAN(F2;8);".";":"))&":"&DAKİKA(YERİNEKOY(SAĞDAN(F2;8);".";":"))&":"&SANİYE(YERİNEKOY(SAĞDAN(F2;8);".";":"));GÜN(SOLDAN(G2;10))&"/"&AY(SOLDAN(G2;10))&"/"&YIL(SOLDAN(G2;10))&" "&SAAT(YERİNEKOY(SAĞDAN(G2;8);".";":"))&":"&DAKİKA(YERİNEKOY(SAĞDAN(G2;8);".";":"))&":"&SANİYE(YERİNEKOY(SAĞDAN(G2;8);".";":"));"y")&" yıl "&ETARİHLİ(GÜN(SOLDAN(F2;10))&"/"&AY(SOLDAN(F2;10))&"/"&YIL(SOLDAN(F2;10))&" "&SAAT(YERİNEKOY(SAĞDAN(F2;8);".";":"))&":"&DAKİKA(YERİNEKOY(SAĞDAN(F2;8);".";":"))&":"&SANİYE(YERİNEKOY(SAĞDAN(F2;8);".";":"));GÜN(SOLDAN(G2;10))&"/"&AY(SOLDAN(G2;10))&"/"&YIL(SOLDAN(G2;10))&" "&SAAT(YERİNEKOY(SAĞDAN(G2;8);".";":"))&":"&DAKİKA(YERİNEKOY(SAĞDAN(G2;8);".";":"))&":"&SANİYE(YERİNEKOY(SAĞDAN(G2;8);".";":"));"m")&" ay "&ETARİHLİ(GÜN(SOLDAN(F2;10))&"/"&AY(SOLDAN(F2;10))&"/"&YIL(SOLDAN(F2;10))&" "&SAAT(YERİNEKOY(SAĞDAN(F2;8);".";":"))&":"&DAKİKA(YERİNEKOY(SAĞDAN(F2;8);".";":"))&":"&SANİYE(YERİNEKOY(SAĞDAN(F2;8);".";":"));GÜN(SOLDAN(G2;10))&"/"&AY(SOLDAN(G2;10))&"/"&YIL(SOLDAN(G2;10))&" "&SAAT(YERİNEKOY(SAĞDAN(G2;8);".";":"))&":"&DAKİKA(YERİNEKOY(SAĞDAN(G2;8);".";":"))&":"&SANİYE(YERİNEKOY(SAĞDAN(G2;8);".";":"));"d")&" gün"

bu kadar uzun formül kurmamın sebebi, verilerinizin tarih ve saat formatında değil metin formatında olması ve excelin de metin formatındaki tarih ve sayıyı ayıramamasıdır.

Sayın YUSUF44 çok teşekkür ederim emeğinize sağlık...

Arkadaşlar Merhaba;
Benim de şöyle bir sorunum var. Bir puantaj dosyasında 2 vardiya var. Sabah ve akşam. Sabah vardiyası sabah 7 de işbaşı yapıyor ve akşam 7 de bırakıyor. Akşam vardiyası ise Akşam 7 de işbaşı yapıp sabah 7 de işi bırakıyor. Hesaplatnak istediğim şeyi sabah vardiyası için yapabiliyorum (Çıkış saati-giriş saati) ama akşam vardiyası için formül yanlış çalışıyor. Şöyle ki; Diyelin akşam vardiyasında sabah 7 yerine 8 yada 9 da çıktıklarını kabul edersek hesaplamada bunları mevcut formülde çıkarıyor. Çalışan 2 saat fazla çalıştığı halde toplamayıp çıkarma yapıyor. Bu konuda yardım eder misiniz?

Geri