• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki tarih arasındaki iş günlerini Listeleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 vba
Sayın Excel dostu,
Çalıştığım excel sayfasında
b1: Başlangıç Tarihi
d1:Bitiş Tarih' leri bulunmaktadır.

Bir Buton olacak ve basıldığında A2 hücresinden itibaren alt alta bu tarihler arasındaki iş günlerini yazdırmak istiyorum.

NOT1: İki tarih arası iş günleri sayısını bulmak değil.
NOT 2: Daha kolay olursa bir function'da olabilir.

Sayın Excel dostu,
Çalıştığım excel sayfasında
b1: Başlangıç Tarihi
d1:Bitiş Tarih' leri bulunmaktadır.

Bir Buton olacak ve basıldığında A2 hücresinden itibaren alt alta bu tarihler arasındaki iş günlerini yazdırmak istiyorum.

NOT1: İki tarih arası iş günleri sayısını bulmak değil.
NOT 2: Daha kolay olursa bir function'da olabilir.

Arama yapmakta yarar var bu söylediğinizle ilgili bir sürü örnek var birtanesinin linkini veriyorum.

http://www.excel.web.tr/f14/takv-m-resmi-ve-dini-tatil-gunlerini-gosteriyor-t74563.html

Sayın halit bey öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
Verdiğiniz linkte ben durumuma uygun bir dosya bulmuştum. Sanırım siz hazırlamışsınız.
Dosya adı takvim.örnek sayfa 3 tam benim istediğim.

Ancak A1 hücresine başlangıç tarihini yazmak istememle birlikte hemen hata mesajı vermeye başlıyor.

Sanırım bazı eklentilerin veya özellikleri yüklenmesi gerekiyor.
Hata: mesajı Cant fınd project or library
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
hucre

ve çalışma çok çok profesyonel olduğundan buradan kendime bir ekmek çıkartamadım o nedenle yazma gereksinimi duydum.

Ben ilginiz için tekrar teşekkür ederim

Merhaba,

Fonksiyonla çözüm isterseniz :

A2

Kod:
=B1

A3

Kod:
=EĞER(A2="";"";EĞER(İŞGÜNÜ(A2;1)>$D$1;"";İŞGÜNÜ(A2;1)))

Not : Başlangıç tarihi işgünü olan bir tarih olmalı.

İstenirse Tatilleri de kontrol edebilirsiniz. Tatilleri bir sütuna yazıp bu alanı işgünü fonksiyonu içinde kullanabilirsiniz.

halit bey teşekkürler aradığım benim buydu.
Diğer çalışmalarda çok güzel ancak benim gibi konusunda uzman olmayanların faydalanabileceği bir şey değildi. Çok üst düzey çalışmalar. Son vediğiniz link tam bana göre buradan kolaylıkla Copy/paste yapabilirim :)
Tekrar Tekrar teşekkür ederim.
Saygı ve Sevgilerimle sağlıcakla kalın

halit bey teşekkürler aradığım benim buydu.
Diğer çalışmalarda çok güzel ancak benim gibi konusunda uzman olmayanların faydalanabileceği bir şey değildi. Çok üst düzey çalışmalar. Son vediğiniz link tam bana göre buradan kolaylıkla Copy/paste yapabilirim :)
Saygı ve Sevgilerimle sağlıcakla kalın

İyi çalışmalar

Sayın Necdet YEŞERTENER
sizin verdiğiniz uygulamayla da çözümü gerçekleştirdim. bu çözümü de notlarım arasına ekledim.

Saygı ve Sevgilerimle sağlıcakla kalın.

Merhaba,

Bende kullanıcı tanımlı fonksiyon ile alternatif bir örnek hazırladım. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey
Süper olmuş ne diyebilirim ki? bunu da ekledim arşive.
Bence bu funksiyon başlı başına office'in içinde standart bir fonksiyon olmalı ama düşünememişler.

Tekrar tekrar teşekkürler ellerinize emeğinize sağlık.

Merhaba

yukarıdakilere benzer benimde bir sorunum var. örnek veriyorum 500 adet yerim var bu yerleri günlük haftalık kiralıyorum. her kiraladığım yere kime verdiysem hücrelere işliyorum ancak. 2 tarih arasında boş yerlerim nerde var bunu filtre ile alırken zor oluyor eğer kolay bir yöntemi varsa paylaşırsanız sevinirim.

Örnek dosya

Örnek dosya ekler misiniz? Dolu günleri ya da boş günleri nasıl tuttuğunuzu görsek!

Geri