• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki tarih arasındaki artık yıl

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhabalar;

A1 hücresindeki tarih ile B1 hücresindeki tarih arasındaki artık yılların kaç tane olduğunu bulup B1 hücresindeki tarihe nasıl ekleyebilirim?

A1= 01/01/2016
B1= 25/12/2040

Bu iki tarih arasında 2016-2020-2024-2028-2032-2036-2040 olmak üzere 7 artık yıl var. iki tarih arasındaki 7 yılın tespit edilerek (yıl olarak değilde kaç artık yıl var ise o kadar sayı) eklendiğinde;

B1=01/01/2041 olmasını istiyorum.

Merhaba.

Yanlış anlamıyorsam (yardımcı sütun/hücre kullanmaya gerek kalmadan)
istediğiniz hücreye uygulayacağınız aşağıdaki dizi formülü, verilen iki tarih arasında 29 gün çeken Şubat ayı sayısını verir.

Formülün en sonuna +B1 ekleyerek istediğiniz sonuca ulaşılabilir.

Dizi formülünün uygulanması;
-- formülü hücreye yapıştırın,
-- bu hücre seçiliyken F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
-- Enter DEĞİL, CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak işlemi tamamlayın.
-- İşlem doğru yapılmışsa formül kendiliğinden {....} gibi köşeli parantez arasına alınır.
-- Köşeli parantez klavyeden elle yazılırsa formül HATA verir.

.
Kod:
=[COLOR="red"]TAMSAYI[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]GÜN[/COLOR]([COLOR="red"]SERİAY[/COLOR]((A1+[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]([COLOR="Red"]DOLAYLI[/COLOR]("A1:A"&B1-A1)));0))=29;1))/29)

muygun'un gönderdiği dosyadan bir şeyler başardım. ama Ömer beyin gönderdiği formulü hiç beceremedim.

Biraz çözüm olunca yeni problem doğdu hemen :)
A1: artık yılın olduğu tarihten sonrası ise dikkate almaması gerekiyor öncesi ise dikkate alması gerekiyor.
Yani 29/02/2016 ve sonrası ise 1 sayması, öncesi ise dikkate almaması gerekiyor.

B1: 29/02/2040 ve sonrası ise dikkate alması gerekiyor. öncesi ise dikkate almaması gerekiyor.

Ben savcılıkta çalışıyorum. Kendim bir program yaptım. Fakat artık yıllar çok büyük sıkıntı. Hükümlüleri tam günü güne yatırmamız bizim için çok önemli.

Örnekli anlatırsam:
Adam 15 yıl ceza almışsa ve 01/01/2016 tarihinde cezaevine girmişse 29/12/2025 te tahliye olur 28/12/2030 da infaz süresi doluyor.
01/01/2016-29/12/2025 arasında 29/02 yattı gün 3 gün. Bu 3 günü cezasına eklememiz gerekiyor. Yani adamın 01/01/2026 da tahliye olması gerekiyor. fakat adamın cezaevine giriş tarihi 01/03/2016 ise 2 gün eklememiz gerekiyor. Yani adamın artık günü cezaevinde geçirmişse 1 gün eklememiz gerekiyor. Durum bu. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba.

Açıklamalarınızdan; bir tarihten belli yıl sonrasını, bu tarihe 10*365 gün ekleyerek bulduğunuz anlaşılıyor.
Böyle olunca da artık yıl sayısı kadar gün ekleyebilmek için konu açarak destek istemişsiniz.

Sorunuzla ilgili verdiğim formülün uygulanmış hali ekteki belgede mevcut.
Ancak doğru hesaplama için alternatif (yıl, ay, gün ekleme imkanı) çözüm önerisi de ekteki belgede var.
Belgeye açıklama ve örnek de ekledim.

Hazırladığım belgeye fareyle buraya tıklayarak da erişebilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkür ederim.
=TAMSAYI(TOPLA(EĞER(GÜN(SERİAY((A1+SATIR(DOLAYLI("A1:A"&B1-A1)));0))=29;1))/29) formünlünü kullandığımda #AD? uyarısı veriyor. Beceremedimden kastım buydu. Sizin gönderdiğiniz dosyada da aynı uyarı ile karşılaşıyorum. Gönderdiğiniz dosyadakileri yarın deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Profilinizdeki Excel versiyon ve dilini bir kez daha gözden geçirir misiniz?
Verdiğim formülün AD hatası vermemesi lazım.
(Son cevabınızdaki formülde DOLAYLI'dan sonraki ÇİFT TIRNAK ile A1 arasında 1 adet BOŞLUK karakteri var, belgede de varsa onu silin.)

Yoksa office programının dili Türkçe değil mi?
Dil İngilizce ise;
-- TAMSAYI ► INT
-- TOPLA ► SUM
-- GÜN ► DAY
-- SERİAY ►EDTE
-- SATIR ► ROW
-- DOLAYLI ► INDIRECT

Ayrıca şunu belirtmeliyim;
sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve gerçek belgenizdeki verileri temsil edebilecek özellikte veriler
içerecek şekilde hazırlanmış örnek belge ile desteklemenizde yarar var.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Ömer Bey,

Üyemizin profilinde 2002 versiyon kullandığı yazıyor. Sizin önerinizde SERİAY fonksiyonu var. Bu AD hatasına sebep olmuş olabilir.

Evet Sayın AYHAN haklısınız.
Biraz araştırınca ben de SERİAY işlevinin durumunu fark ettim.

Verdiğim formüle alternatif olarak aynı işlemi aynı mantıkla yapan aşağıdaki iki formülü önermek istiyorum.
.
Kod:
►Normal formül:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](([COLOR="red"]AY[/COLOR](($A$1+[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("A1:A"&B1-A1))-1))=2)*([COLOR="red"]GÜN[/COLOR](($A$1+[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("A1:A"&B1-A1))-1))=29))

► Dizi Formülü ([B][COLOR="Blue"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile uygulama):
=[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]AY[/COLOR](($A$1+[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("A1:A"&B1-A1))-1))=2;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]GÜN[/COLOR](($A$1+[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("A1:A"&B1-A1))-1))=29;1)))

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim. Ömer bey özellikle size çok teşekkür ederim. Bu en son verdiğiniz formülle =TOPLA(EĞER(AY(($A$1+SATIR(DOLAYLI("A1:A"&B1-A1))-1))=2;EĞER(GÜN(($A$1+SATIR(DOLAYLI("A1:A"&B1-A1))-1))=29;1))) olay çözüldü. Şimdi doğru hesaplamaya yapıyor. Çıkan sonucu artık yılsız sonuçla toplayınca doğru sonuca ulaştım. Adalet Bakanlığında çok büyük bir kimliğimiz yok ama Adalete katkılarınız için teşekkürler.

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim. Ömer bey özellikle size çok teşekkür ederim. Bu en son verdiğiniz formülle =TOPLA(EĞER(AY(($A$1+SATIR(DOLAYLI("A1:A"&B1-A1))-1))=2;EĞER(GÜN(($A$1+SATIR(DOLAYLI("A1:A"&B1-A1))-1))=29;1))) olay çözüldü. Şimdi doğru hesaplamaya yapıyor. Çıkan sonucu artık yılsız sonuçla toplayınca doğru sonuca ulaştım. Adalet Bakanlığında çok büyük bir kimliğimiz yok ama Adalete katkılarınız için teşekkürler.
.
Dizi formülü olmayan (TOPLA.ÇARPIM) formül de aynı sonucu verir.
İyi çalışmalar dilerim.
.

Geri