• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Tarih Arasında Koşullu Toplama İşlemi

Excel Vers. ve Dili
Excel - 2007-2010
Türkçe
Sevgili Üstadlar,

Ben mutfak tüketimleri ile ilgili olarak hesaplama tablosu yapmak istedim. İki ana sayfamız mevcuttur.

Biri Tüketimlerle ilgili giriş ve diğeri ise iki tarih aralığını verdiğimiz zaman verilerinin gelmesini istediğim Genel İstatistik dosyası.

Tüketim Gir dosyasına gün gün yiyecek tüketimlerini giriyoruz. Ve Genel istatistik sayfasında ise iki tarih aralığı verdiğimiz zaman hem Mal Adına göre hemde yukarıda ki hücrelerde belirttiğim mutfak içinde ayrılan departmanlara göre miktarlar gelsin istedim.

Ben aşağıda ki formülü kulladım. Ancak koşullarda mı yoksa formülde mi hata var bilemedim. Formülü aşağıya doğru çektiğim zaman yukarıda ki değer ile aynı.

Ayrıca diğer soğuk bölümü için aynı formülü kullanıyorum ve sadece formüldeki "($I$4=('TÜKETİM GİR'!$F$3:$CZH$3)) kısmında I4 yerine P4 yapıyorum "0" değerini veriyor.

=TOPLA.ÇARPIM(($F$2<=('TÜKETİM GİR'!$F$2:$CZH$2))*($I$2>=('TÜKETİM GİR'!$F$2:$CZH$2))*((B9=('TÜKETİM GİR'!B6:B915))*($I$4=('TÜKETİM GİR'!$F$3:$CZH$3))*('TÜKETİM GİR'!$F$6:$CZH$915)))

Dosya çok fazla büyüklükte olduğu için sadece bir ay olarak gönderiyorum.

Siz değerli arkadaşlarımdan dosyayı inceleyip hangi formülü kullanacağım konusunda bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu konuyu ben dün açmıştım ama sanırım yanlışlıkla kilitlemişim. Bugün belki cevap yazılmıştır diye baktığımda fark ettim kusura bakmayın.

Saygılarımla...

Merhaba,

'TÜKETİM GİR'!B6:B915

Formülde yukarıdaki bölümdeki aralıkları sabitlememişsiniz.

'TÜKETİM GİR'!$B$6:$B$915 bu şekilde yazmanız gerekir.

Merhaba,

'TÜKETİM GİR'!B6:B915

Formülde yukarıdaki bölümdeki aralıkları sabitlememişsiniz.

'TÜKETİM GİR'!$B$6:$B$915 bu şekilde yazmanız gerekir.

Tamam teşekkür ederim. Onu nasıl atlamışım açıkcası bilmiyorum. Ama teşekkür ederim.

Birde diğer konu hakkında yardımcı olur musun?

Diğer konu nedir?

Diğer konu nedir?

Ömer Bey,

Eğer tabloyu incelediyseniz istatistik sayfasında diğer bölümler var. Sıcak soğuk kahvaltı gibi ben şu anda sıcak bölümüne bu formülü uyguladım.

Diğer bölümlere aynı formülü kullanıyorum ve sadece formüldeki "($I$4=('TÜKETİM GİR'!$F$3:$CZH$3)) kısmında I4 yerine P4 yapıyorum "0" değerini veriyor.

Şöyle toplarlamak gerekirse... Mutfakta 6 tane bölüm var. Tüketim Gir sayfasından Sıcak, soğuk tüketimlerini giriyoruz. Daha sonra Genel İstatistik sayfasında Sıcak bölümüne yukarıda ki formülü uyguladığımız zaman girdiğimiz değer geliyor ama bu formülü Genel istatistik sayfasında Soğuk bölümü için kullanmak istediğimiz zaman ve 2. koşulu olan ı4 yerine p4 yapmamıza rağmen veriyi çekmiyor.

Son düzenleme:
Tarihlerde birleştirilmiş hücre kullandığınız için verileri alamıyorsunuz.
Örneğin, "TÜKETİM GİR" sayfasında "SOĞ." versinin karşlığındaki tarih bölümündeki F2:L2 arasını birleştirip sadece F2 hücresine tarih girdiniz. Buda F sütunana göre işlem yapar soğ. sütunu bölümü yani G sütununda işlem yapmaz, yapar fakat burada tarihi göremediği için şartı yoksayar.

Tarihlerde birleştirilmiş hücre kullandığınız için verileri alamıyorsunuz.
Örneğin, "TÜKETİM GİR" sayfasında "SOĞ." versinin karşlığındaki tarih bölümündeki F2:L2 arasını birleştirip sadece F2 hücresine tarih girdiniz. Buda F sütunana göre işlem yapar soğ. sütunu bölümü yani G sütununda işlem yapmaz, yapar fakat burada tarihi göremediği için şartı yoksayar.

Anladım o zaman her bölüm için aynı tarihi ayrı ayrı mı girmek gerekiyor....

Bu arada teşekkür ederim.

Evet olabilir. Sizdeki Tüketim Gir. sayfasında yılın tüm günleri mi var. Yoksa her ay için ayrı bir sayfa mı var.

Evet olabilir. Sizdeki Tüketim Gir. sayfasında yılın tüm günleri mi var. Yoksa her ay için ayrı bir sayfa mı var.

Ömer Bey Daha önce gönderdiğim dosyada Tüketim gir sayfasında bütün aylar vardı ve bütün bölümler vardı. Şimdi ben bunları ayırdım. Genel İstatistik bölümü ayrı dosya diğer tüketim gir bölümü ayrı.

Ama bu şekilde de verileri çekemiyorum. Hata veriyor.

Dosyaları gönderemiyorum çok yüksek boyutta olduğu için . Şu anda ama formülü gönderirsem sanırım ne demek istediğimi anlayacaksınız.

=TOPLA.ÇARPIM(($F$2<=('[TÜKETİM GİRİŞİ.xlsx]SICAK'!$E$2:$OT$2)*($I$2>=('[TÜKETİM GİRİŞİ.xlsx]SICAK'!$E$2:$OT$2)*((B9=('[TÜKETİM GİRİŞİ.xlsx]SICAK'!$B$5:$B$911)*('[TÜKETİM GİRİŞİ.xlsx]SICAK'!$E$5:$OT$911))))))

Son düzenleme:
Formülü ne yaptıysam hata verip durdu arkadaşlar bir ilgilenirseniz sevinirim.

Geri