• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki tarih arası süzme ve 2 kritere göre raporlama??

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
merhaba arkakadaşlar forumda bu konu hakkında arama yapıp kenime uyarlamaya çalıştım ama 2 gündürlü uğraşmama rağmen başaramadım. Bundan dolayı yardımlarınızı rica edeceğim.

yapmaya çalıştığım: açılan formda rapor tuşuna tıkaldığımızda gelen formda başlangıç tarihini, bitiş tarihini belirleyip comboboxlardaki gider yeri ve gider türünü seçtiğimizde rapor al tuşuna bastıktan sonra textboxlara ve combobxlara girdiğimiz kriterlere göre süzme yapıp listwiev görünmesi için nasıl bir kod yazabilirim.
dosyam ektedir.

İlgilenen tüm arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

yardımcı olabilecek bir hocam varmı acaba ben işin içinden çıkamadım arkadaşlar

saygılarımla

Dosyanızı denermisiniz.
Comboların veri alacağı bir sayfa ekledim.

ASMET Hocam

Gerçekten elinize ve emeğinize sağlık güzel olmuş sağ olun fakat eğer combobox lar boş ise sadece o girilen iki tarih arasındaki tüm verileri listelemesi için ne yapabiliriz yani hocam tarih belirtmeden de sadece ordaki comboboxların her ikisinde veri varkende süzme yapabilmeli yada tek başına her hangi bir combobox da veri varkende o veriye göre süzme yapabilmeli, tarihler aralık bazında (yani iki aynı tarihi girdiğimizde günlük rapor çıkarabilmeli), comboboxlar ise hem tek başına hemde birlikte mesala her iki comboboxda veri varkende o bilgilere göre süzme yapabilmeli hemde tarihler girilmişkende süzme yabilmeli inşallah anlatabilmişimdir. Sizi tekrar yoracağım ama bakarsanız sevinirim.

tekrardan Allah razı olsun hakkınızı helal edin

Son düzenleme:
fikri olan bir hocam yokmu lütfen biliyorum gerçekten zaten sorularla ilgileniyorsunuz cevaplar çözümler veriyorsuuz o yüzden bu mesajımı yanlış anlamayın lütfen sadece yukarıdaki sorunuma çözüm bulamadıkça ilerleyemiyorum tıkandım

acaba sorumu tam olarak açıklayamadımmı o yüzden tekrar açıklamaya çalışayaım;

rapor bölümündeki formda textboxlar iki tarih arasında raporlama yapıp listwiev de göstermeli eğer comboboxlar boş ise sadece o iki tarih arasındaki verileri süzüp raporlama yapabilmeli, combobox larda tek başına yada her ikisinde de veri seçili iken o verilere göre süzme yapabilmeli, textboxlar boş iken yani veri yokkende comboboxlardaki veriye göre süzme yapabilmeli yani kısacası hem textboxlar hemde comboboxlar birbirinden bağımsız olarak süzme yapabilmeli vede hepsinde veri varkende o bilgiler ışığında süzme yapabilmeli inşallah anlatabilmişimdir.

herkese hayırlı sabahlar,

Selam.
Dosyada gerekli düzeltmeyi yaptım ama tam test edemedim.siz doğru verilerinizle test ederseniz daha sağlıklı olur.

Akşamları internetim olmadığı için sadece gün içinde mesai satlarinde içinde boş vakit buldukça yapıyorum.

Hocam ne diyeyim elinize emeğinize sağlık harika olmuş Allah razı olsun

sanırım combobox1 deki veride süzme işlemini yapmıyor. size dosyayı tekrar gönderiyorum hocam combobox1 yani gider yeri verisine göre süzme yapmıyor

birde garip bir şey var benim pc ile alakalı ama programın her yeri normal çalışıyor, sadece rapor tuşuna bastığımda gelen formda verileri girip rapor al tuşuna bastığımda programı kitliyor ctrl+del+enter tuşu ile kapatmak zorunda kalıyorum aynı dosyayı başka bir pc de açınca hiç bir sorun çıkmıyor sadece benim bu pc de ve sadece rapor al tuşuna bastığımda yapıyor sebebini anlayamadım.

Hocam tekrar tekrar teşekkür ederim çok sağolun

İnsallah olmustur

Bu sefer istediğiniz olmuştur. Umarım.
Belirttiğiniz donma versiyon farkından olabilir.

hocam başka bir bilgisayarda denediğim için ancak mesajınuıza cevap verebiliyorum gerçekten sizi çok uğraştırdığımı biliyorum ellerinize, emeğinize ve göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim evet olmuş hocam yanlız yukarıda yazarken belki ben tam olarak açıklayamadım sadece eksik olan kısmı tarihler boşkende yani herhangi bir tarih girilmedende comboboxlardaki yada comboboxdaki veriye göre süzme yapabilsin kısacası rapor bölümündeki başlangıç ve bitiş tarihlerini belirten textboxlarda boş iken comboboxa girdiğimiz veriye göre rapor alsın bir kaç değişiklik yaptığım için size tekrar dosyayı gönderiyorum hocam.

gerçekten hakkınızı helal edin emeğinize sağlık

İsteniz değişiklikleri dosyanızda yaptım.
Umarım işinize yarar.

hocam

tekrardan çok teşekkür ederim kodları incelediğimde raporlamada iki tarihde boş iken ve combobox1 de boş iken sadece combobox2 dolu iken raporlama yapmaya çalıştığımızda yanlış çalışıyor daha doğrusu listwievdeki diğer eski verileride gösteriyor tekrar bakabilrseniz çok makbule geçecektir.

Hakkınızı helal edin emeğinize ve ellerinize sağlık

hocam çok teşekkür ederim ellerinize, emeğinize, bilginize sağlık

Allah yar ve yardımcınız olsun

ben bu örnek dosyaya bakmak istiyorum indiremiyorum attachment diye bir sayfa açılıyor ölesine bekliyor... ziplemeden veya rarlayarak ekleyebilirmisiniz acaba

Geri