• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki tarih arası net gün

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan takke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
tr 2003
Merhaba forumda arama yaptım ama istediğim şeyi bulamadım gözden kaçırdıysam affola.

sorum şu:

01.01.2017 ile 01.06.2017 tarihleri arasında kişinin fiilen çalıştığı gün sayısını bulmak istiyorum(makro ile)

örneğin bu tarihler arasında kişi resmi tatiller(1 ocak-23 nisan-1 mayıs-19 mayıs vb) ve haftanın salı gününde çalışmıyorsa toplamda kaç fiili gün çalışmış olacak, veya kişi resmi tatillerde çalışıyor ve haftanın salı ve pazar günleri çalışmıyorsa fiili kaç gün çalışacak? bunu manuel olarak yapmak istediğimde çok uğraştırıyor bu konuda makro kullanabilirmiyim? değerli üstatlarım yardımcı olursa sevinirim.

İdris bey Emeğinize sağlık inceledim gayet güzel bir anlatım. Buradaki hafta tatilleri sabit sanırım. Kendimiz çalışma günlerini belirleyemiyoruz. örneğin kişi salı ve cuma günleri tatil kullanacak veya salı cuma pazar izinli olacak bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor? makro bu durumda daha pratik olabilir diye düşündüğüm için acaba yapılabilir mi diye merak ettim.

Bu dediklerinizi TAMİŞGÜNÜ.ULUSL işlevi yapıyor. Hafta sonu numaraları yerine "0000000" dizesini kullanarak istediğiniz günleri tatil olarak gösterebilirsiniz.ör: "0100100" dizesinde Salı ve Cuma hafta sonu olarak işlem görür. Yani dizide Pazartesiden Pazara kadar 0 (sıfır) ile işaretlenenler iş günlerini 1 (Bir) ile işaretlenenler Hafta tatillerini gösterir. Umarım Bu esnekliği de Sn idris Serdar dosyalarında günceller.

Aşağıdaki Örnekte :
A1=1.4.2017
B1=24.4.2017

=TAMİŞGÜNÜ.ULUSL(A1;B1;"0100100";{"23.4.2017";"19.5.2017"})

Sonuç 17 iş günü.

Formülünde tatil günleri Salı ve Cuma , Tatil olarak 23 nisan ve 19 mayıs girildi.Hafta sonu ve Tatillere göre işlem yaptı.
Kolay gelsin.

Sayın SUSKUN

bu detayı öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim.

Geri