• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki tarih arası isim sayma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Merhaba

Dosya boyutu 1 MB olduğu için aşağıdaki linke yüklemek zorunda kaldım. Kusuruma bakmayın...
Sorum şu;
Benim bir teklif listem var. Bu listede müşterilerle ilgili bilgiler kayıtlı ve ben bunlar için dönem dönem değerlendirme sayfası almak istiyorum (kimden ne kadar teklif gelmiş, kaçı tamamlanmış, kaçı red olmuş vb). Topla çarpımla yapmaya çalıştım, dosya çok kasılıyor. Eğersay ile de istediğim gibi olmadı. Nasıl bir formülasyon kullanmalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://yadi.sk/d/lw_h0NQoSLcQY

Merhaba,

Sorularınızı 5-10 satırlık örnek dosya ekleyerek açıklarsanız, dosyanızı inceleyenler konudan sıkılmaz ve daha çabuk hakim olarak çözüm üretir diye düşünüyorum.

.

Merhaba Ömer bey,

Eskiden dosya ekleyebiliyordum, ama şimdi ekleyemiyorum, bu nedenle link verdim. Sizden ricam linkten dosyayı indirip (benim diskimdir) sorumu incelemeniz. İlginize tekrar teşekkür ederim.

Merhaba

Anlaşılan kimse linkli bir soruya bakmak istemiyor. Siz moderatörlerden ricam daha önce dosya ekleyebiliyordum, şimdi o pencereyi göremiyorum, aktif hale getirir misiniz?

Sorun linkte olması değil, sorunun karmaşıklığı ve istediğinizin net olmaması.

Dosyayı indirdim ve bakıyorum ama hiçbirşey anlamadım.

Daha sade ve küçük bir örnekle, istediğiniz raporu gösteren örneğide ekleyerek,tekrar yandex'e yükleyip sitede linkini paylaşabilir misiniz.

Sorun linkte olması değil, sorunun karmaşıklığı ve istediğinizin net olmaması.

Dosyayı indirdim ve bakıyorum ama hiçbirşey anlamadım.

Daha sade ve küçük bir örnekle, istediğiniz raporu gösteren örneğide ekleyerek,tekrar yandex'e yükleyip sitede linkini paylaşabilir misiniz.

Merhaba

Yapmak istediğimi kısaca anlatayım.
Yıl boyunca verdiğimiz teklifleri kayıt ettiğimiz bir teklif listesi var. Bu listenin her ay sonu değerlendirmesi bu sayfada yapılsın istiyorum. Örneğin F3'te bulunan ay Nisan, I3'te bulunan yıl 2014 olduğunda, Nisan 2014 Döneminde C3'te hangi müşterinin adı varsa onunla ilgili bilgileri bu sayfaya alsın istiyorum. Eğer "Bütün Müşteriler" seçili ise ilgili döneme ait bütün teklif çalışmaları bu raporda değerlendirilecek. (Sağ tarafta kullandığım tablolar dönem seçiminde tarih aralıklarını seçtirmek için kullandığım alandır, sizin işinize yaramıyorsa kullanmayabilirsiniz.)

İlginiz için çok teşekkür ederim.

https://yadi.sk/d/1x9dYBF3Ti5XT

Yapmak istediğim şey çok mu karışık ???? İlk defa bu kadar cevapsız kaldım :( Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba???

Merhaba,

Birçok kriteriniz var. Kullandığınız versiyon 2003 ise TOPLA.ÇARPIM kullanmak durumundasınız. Eğer 2007 ve sonrası bir versiyon kullanıyorsanız ÇOKETOPLA ya da ÇOKEĞERSAY fonksiyonlarını deneyebilirsiniz.

Eğer satır sayısı 10.000 lerin üzerindeyse bu işlemleri makro ile yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Bu yöntemi tavsiye ederim.

Ya da sorgulanacak alanlar yerine tek bir ortak sorgu alanı (yardımcı sütun) oluşturup bu alana EĞERSAY-ETOPLA gibi fonksiyonlarla işlem yapabilirsiniz.

Ben bu tarz yüksek satırlı ve kriterli dosyalarımda yardımcı sütunlar oluşturup bunları makro ile sorgulamayı tercih ediyorum.

Yinede tercih sizin...

Merhaba,

Birçok kriteriniz var. Kullandığınız versiyon 2003 ise TOPLA.ÇARPIM kullanmak durumundasınız. Eğer 2007 ve sonrası bir versiyon kullanıyorsanız ÇOKETOPLA ya da ÇOKEĞERSAY fonksiyonlarını deneyebilirsiniz.

Eğer satır sayısı 10.000 lerin üzerindeyse bu işlemleri makro ile yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Bu yöntemi tavsiye ederim.

Ya da sorgulanacak alanlar yerine tek bir ortak sorgu alanı (yardımcı sütun) oluşturup bu alana EĞERSAY-ETOPLA gibi fonksiyonlarla işlem yapabilirsiniz.

Ben bu tarz yüksek satırlı ve kriterli dosyalarımda yardımcı sütunlar oluşturup bunları makro ile sorgulamayı tercih ediyorum.

Yinede tercih sizin...

Merhaba Korhan bey,
Daha önce toplaçarpım kullandı. Dosya çok yavaşlıyor. Sizin söylediğiniz gibi yardımcı sütunlar kullanıyorum. Ama sorunum istediğim dönemdeki verileri analiz için alamamak. Çünkü hem bir ay içindeki verilerin analizi, hem de o yıl içindeki verilerin analizini yapmam gerekiyor.
Daha önce sizin önerilerinizi dinledim ve sorunlarımı çözdüm. Nasıl birşey önerirsiniz?

Bu konuyla ilgili son mesajım olacak. Eğer bir çözümü varsa bu sorunumun yardım rica ediyorum. Yoksa konuyu kapatabiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri