• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki tarih arası formül için yardım lütfen...

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Arkadaşlar, iki tarih arası formülünde bir sıkıntı yaşıyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

A1 hücresinde İşe Giriş Tarihi 01.01.2016 olsun,
B1 hücresinde İşten Çıkış Tarıhi (Boş) yani çıkış tarihi belli değil,
C1 hücresinde Toplam Çalışma Günleri olsun,

B1 hücresinde tarih yokken C1 hücresinde -42.370 rakamı çıkıyor, haliyle bu rakam çıkınca C1 hücresinden veri almaya çalışan bazı sayfalar - (Eksi) hesaplamaya geçiyor.

Arkadaşlar sizlerden ricam, B1 hücresinde tarih yokken C1 hücresinde - (Eksi)'li rakamlar çıkmasın, yani hücreyi boş göstersin...

Şuan kullandığım formül bu... =EĞER(A1>0;((B1-A1));"")
Değerli Üstadlarım, bu formülü elden geçirmenizi rica ediyorum, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Merhaba.

Örnek dosya olmayınca cevap yazmayı pek hazzetmiyorum ama aşağıdaki gibi deneyin isterseniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]YADA[/COLOR](A1="";B1="";A1>B1);"";B1-A1)

Merhaba.

Örnek dosya olmayınca cevap yazmayı pek hazzetmiyorum ama aşağıdaki gibi deneyin isterseniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]YADA[/COLOR](A1="";B1="";A1>B1);"";B1-A1)

Ömer hocam, verdiğiniz formülü kullandım ama netice vermedi, hata bende çünkü baştan dosyayı eklemiş olsaydım vereceğiniz formül kesin çözüm olurdu, örnek dosyayı ekledim, yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Deneyiniz,

=eğer((b1-a1)>0;b1-a1;"")

Deneyiniz,

=eğer((b1-a1)>0;b1-a1;"")

Sayın mersilen, verdiğiniz formülü denedim netice vermedi, eklediğim dosyaya bakabilirmisiniz, çıkış tarihi yazılı değilken diğer hesaplama hücrelerinin #DEĞER! şeklinde çıkmaması gerekiyor.

Tablonuz ve sorunuzdaki formül adresi tam olarak hangisi?

H13 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirip dener misiniz?

=EĞER(YADA(B13="";D13="";B13>D13);0;D13-B13)

Sayın mersilen, 1. mesajda dosya eklemediğim için pratik olsun diye A1, B1, C1 hücrelerini adres gösterdim.
Daha sonra 3. mesaja dosya eklediğim için haliyle 1. mesajın içeriğinin yani hücre adreslerinin bir hükmü kalmamış oluyor, yani dosya olduğu için dosyadan çözüme ulaşmamız daha sağlıklı görünüyor.
Bu arada verdiğiniz 2. formülde sonuç vermedi, ben dosyayı şimdi tekrar yükleyecem, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

http://s6.dosya.tc/server11/zrex6l/Iki_tarih_arasi_formul.xlsx.html

Ekli dosyalar

Sayın mersilen, verdiğiniz formülü uyguladım ve neticeye ulaştım...
7. mesajımı dikkate almayın lütfen, 7. mesajımdan dolayı özür diliyorum, ayrıca emeğinize sağlık, minnettarım.
Allah razı olsun.

Geri