• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki tarih arası belli bir isime göre toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elvis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar. ekte sunmuş gelirler çalışma isimli excel dosyada iki tarih arası belli bir ada göre toplama işlemi yapılacak. siteyi araştırdım ancak bulamadım. istediğim işlem aşağıdadır.
örneğin; analiz sayfasının f5 hücresine arama kriteri olarak Kursiyer Geliri yazdığımda,
rapor başlangıç (f3 hücresi) - rapor bitiş (f4 hücresi) tarih yazdığımda makro veya fonksiyonlarla Kursiyer Geliri yazılı hücrenin sarı alanına (b2 hücresine) gelir isimli sayfada verileri sağlayan rakamların toplamının yazılmasını istiyorum.

bu arada siteden edindiğim bilgiler ışığında aşağıda avans çalışma kitabı isimli dosyamı da paylaşmak istedim. Yararlanmak isteyen arkadaşlar alabilirler. bu çalışma kitabını çeşitli örnek çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

şimdiden yazacağınız bilgiler için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((gelir!$B$2:$B$65536>=$F$3)*(gelir!$B$2:$B$65536<=$F$4)*(gelir!$C$2:$C$65536=$F$5)*(gelir!$E$2:$E$65536))

Not: Bazı hücreleriniz tarih gibi görünüyor fakat tarih değiller. Bunları düzelttiğinizde doğru sonuca ulaşabilirsiniz.

hocam tarih formatına çevirdim ancak toplam 0,00 şeklinde görünüyor. acaba birşey mi atlıyorum...

tamam teşekkürler hocam. işlem düzeldi. sağolun...

Geri