• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Sütunu taratıp aynı olanı işaretleme

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2013
Sayın değerli forumdaşlar acil bir formüle ihtiyacım var şimdi a ve b sütununda 1 satırdan başlayıp 10000 satıra kadar devam etmektedir. ve aynı rakamları ihtiva edenlerin uyarılmasını istiyorum. a sütununda olan b sütununda da varsa a sütünü karşısına mükerrer veya aynısı var desin.

Merhaba,

C1 hücresine aşağıdaki formülü girip en alt satıra kadar kopyalayın:

Türkçe Excel için : =EĞER(DÜŞEYARA(B1;$A$1:$B$10000;2;0);"AYNISI VAR";"-")
İngilizce için : =IF(VLOOKUP(B1;$A$1:$B$10000;2;0);"AYNISI VAR";"-")

iyi çalışmalar,

Merhaba,
Alternatif;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B$1:B$38;A1)+(EĞERSAY(A$1:A$38;B1)>=1);"Aynısı Var";)

Sayın değerli forumdaşlar acil bir formüle ihtiyacım var şimdi a ve b sütununda 1 satırdan başlayıp 10000 satıra kadar devam etmektedir. ve aynı rakamları ihtiva edenlerin uyarılmasını istiyorum. a sütununda olan b sütununda da varsa a sütünü karşısına mükerrer veya aynısı var desin.

Kardeşim örnek dosya koyarsan sana makro yaza bilirim işini dahada kolaylaştırır.

Kolay gelsin

Sayın MFA2000 formül hata veriyor .
Sayın faceturk formül çalışıyor fakat ben aynı işlem için ek bir hücreye aynı var dediği sayıyı yazdırabilir miyiz,

yani a hücresindeki sayılar ile b hücresin deki sayılarda aynı bulunduğunda c hücresine aynısı var d hücresini aynısı olduğu söylediği sayıları yazdırabilir miyiz.

Sayın MFA2000 formül hata veriyor .
Sayın faceturk formül çalışıyor fakat ben aynı işlem için ek bir hücreye aynı var dediği sayıyı yazdırabilir miyiz,

yani a hücresindeki sayılar ile b hücresin deki sayılarda aynı bulunduğunda c hücresine aynısı var d hücresini aynısı olduğu söylediği sayıları yazdırabilir miyiz.

Sn. Mustilem,

Benim yaptığım örnek çalışmada formül çalışıyor. Hatalı bir işlem yapıyor olmalısınız.
Örnek çalışma dosyası aşağıdaki linktedir.
İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/i/GIUb0_2Ogbb9x

Merhabalar,
İkinci sorunu için deneyiniz.
Sadece sayılar için çalışacaktır.
Kod:
=BÜYÜK(EĞER(EĞERSAY(A$1:A$38;B$1:B$38)>0;A$1:A$38);SATIR(A1))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Uitser Madina

Son düzenleme:
Geri