• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki sutunu karşılaştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k1222
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
tr
Merhaba Arkadaşlar

6 bin kişik bir listem var bunların içerisinden 150 kişilik kısmı ayırmak istiyorum.

Ayırma işlemini Tc numarasıyla yapmak istiyorum.

Örneği A ve B sütünlarını karşılaştıracağım. A sutunu 6000 kişi B Sutunu 150 kişi. B Sutunundaki 150 kişiyi A sutununda işaretlenebilir mi ? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok iyi olur. Örnek dosyayı eke ekliyorum.

Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

C2:

Kod:
=DÜŞEYARA(B2;$A$2:$A$140;1;0)

Bulamazsa #YOK, bulursa TC numarasını yazar.

Merhaba yazdığınız formül malesef çalışmamaktadır. Hepsine YOK yazdı. Sizden ricam örnek excel dosyasını ekleyebilir misiniz ?

Buraya eklediğiniz dosyada denediyseniz sonuç normal. Çünkü A sütunundaki değerlerin hepsi aynı ve hiç biri B sütununda yok.

Buraya eklediğiniz dosyada denediyseniz sonuç normal. Çünkü A sütunundaki değerlerin hepsi aynı ve hiç biri B sütununda yok.
yok başka excel dosyasına ekledim. orda kontrol ettiğim de aynı tc ye sahip vardı o yüzden çalışmadığını gördüm.

Merhaba,

Dosyayı görmek gerek, bir yerde TC numaraları rakam diğer tarafta text olarak tanımlanmış olabilir.

Merhaba,

Dosyayı görmek gerek, bir yerde TC numaraları rakam diğer tarafta text olarak tanımlanmış olabilir.
Tamam hocam hallettim dediğiniz gibi bir durum varmış,

Yalnız var olanları ilgili satırlarına da erişmem lazım bu durumda ne yapabilirim ?

Merhaba,

Erişmem gerek derken? Biraz açıklar mısınız?

Kod:
=KAÇINCI(B2;A:A;0)

Bu formül bulunan değerin A sütununda kaçıncı satırda olduğunu verir. Bu bilgi işinize yarar mı?

Merhaba,

Erişmem gerek derken? Biraz açıklar mısınız?

Kod:
=KAÇINCI(B2;A:A;0)

Bu formül bulunan değerin A sütununda kaçıncı satırda olduğunu verir. Bu bilgi işinize yarar mı?

Malesef hocam 6000 kişi arasından 300 kişiyi cıkarmam lazım tc leri ile beraber. onları süzmem gerekiyor.

örnek dosyayı ayrıntılara inerek ekledim

kısacası

a sutununda 6000 kişinin tc si var
b sutununa 6000 kişinin arasında olan 300 kişinin tc sini yazmak istiyorum. bu 300 kişiyi a sutunundaki tc lerden bularak tum satırıyla beraber ayrıştırmak istiyorum

Ekli dosyalar

Merhaba,

Verdiğim iki formül de işinizi görür. Sonuçta DÜŞEYARA da olanların tc lerini yazardı, KAÇINCI fonksiyonu bulduğu satır noyu yazardı.
Sonuçta her ikisinde de #YOK ların dışındakileri süzdüğünüzda aradığınız kişilerin listesi çıkar.
Bunu da kopyalayıp istediğiniz yere alabilirsiniz.

Yeni dosyanızda da yapılacak şey aynı.

Geri