• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki sütündaki sayıları karşılaştırıp

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar,
Aşağıda ve ekteki akla ziyan projem için yardım ederseniz sevinirim..
A,B,C,D,E,F sütünlarında rastgele seçilmiş sayılarım var ve bu 50 satır kadardır.

Ve yine IJKLMN sütünlarında yine rastgele seçilmiş 6 basamaklı sayılarım var.bu ise 8 satırdır.Yani 8 bilet. Amacım her bileti seçili hale getirip enter tuşuna basınca 50 satırlık gruptan(önceki çekilişler) denk gelen ,eşleşen sayı miktarını "G" sütünuna yazdırmak. Ekteki dosyamı inceleyiniz
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Soru net değil. Daha detaylı açıklama yapmanızı rica ederim.

Haklısınız..Yeniden deneyeyim..Kısaca elimde iki gurup loto çekiliş sonuçları var diyelim. Birinci grup geçen seneki 100 çekilişleri içeriyor olsun. İkinci gurupta bu seneki 20 çekilişi içersin.
Birinci grup A,B,C,D,E,F sütünlarında yazılı. "G" sütünü boş (orası kaç adet eşleştiğini gösterecek)
İkinci grup I,J,K,L,M,N sütünlarında yazılı
Şimdi ben ikinci grubun önce ilk satırındaki sayılarının benzerlerini birinci gurupta bulup G sütününda kaç adet bulunduğunu gösterilmesini istiyorum.
..sonra ikinci gurubun ikinci satırı için arama yaptırmak istiyorum(tabi "G" deki önceki değerler silinecek)..sonra 3.satırı..vb..
(2.gurup taki 20 çekili sayılarını tek tek yazmaktansa,yazılmış olan 6 sayıyı seçili hale getirip enter tuşuna basarak o satırdaki sayıları birinci gurupta aratmak ve eşleşme adetini "G" sütününa yazmak istemiştim.. bilmem mümkün mü ?)
--Belki ikinci grup sayılar için ComboBox ta kullanılabilir ama o kadar bilgim yok..

Son düzenleme:
Merhaba
Peki I ve N sütunlarının 2. satırındaki veriler ne olacak.

Geri