- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010
Değerli arkadaşlarım size gönderdiğim örnekte 2 sayfa vardır.İkiside şekil itibarıyla aynıdır.Her iki sayfanın C sutunlarındaki bilgilern yazı rengi beyaz seçilerek gizlenmiştir.
Şimdi istediğim şu,diyelimki örnekteki EAK sayfasında D3 hücresine TATLI yazdım .Doğrula butonuna tıkladığımda,makro C3 hücresini kontrol edip eğer TATLI yazıyorsa CEVABINIZ DOĞRUDUR TEBRİK EDERİZ. yazısı olan küçük bir pencere açılsın.2-3 saniye durup kapansın.Eğer D3 hücresine yazılan C3 hücresindekiyle aynı değilse bir uyarı penceresi açılsın ve ÜZGÜNÜM CEVABINIZ DOĞRU DEĞİL.İYİ DÜŞÜNÜN.Yazsın.
Bu makro D250 hücresine kadar aktif olsun.Ve yazılmamış hücreleri kontrol etmesin.
Aktif olan hücreyi(veya satırı) kontrol etsin.
Bu makro her iki sayfada da aynı şekilde işlesin.
İlginiz ve yardımlarınız içinşimdiden teşekkür ederim.
Not:Makrolu çözüm istiyorum acizane...Saygılarımla
Şimdi istediğim şu,diyelimki örnekteki EAK sayfasında D3 hücresine TATLI yazdım .Doğrula butonuna tıkladığımda,makro C3 hücresini kontrol edip eğer TATLI yazıyorsa CEVABINIZ DOĞRUDUR TEBRİK EDERİZ. yazısı olan küçük bir pencere açılsın.2-3 saniye durup kapansın.Eğer D3 hücresine yazılan C3 hücresindekiyle aynı değilse bir uyarı penceresi açılsın ve ÜZGÜNÜM CEVABINIZ DOĞRU DEĞİL.İYİ DÜŞÜNÜN.Yazsın.
Bu makro D250 hücresine kadar aktif olsun.Ve yazılmamış hücreleri kontrol etmesin.
Aktif olan hücreyi(veya satırı) kontrol etsin.
Bu makro her iki sayfada da aynı şekilde işlesin.
İlginiz ve yardımlarınız içinşimdiden teşekkür ederim.
Not:Makrolu çözüm istiyorum acizane...Saygılarımla