• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki sütün karşılaştırmalı mantık fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
merhabalar herkese kolay gelsin

ben bir şirkette işçilerin mesailerini excell de tutuyorum. üstlerime rapor ediyorum. bir problemle karşılaştım yardımcı olursanız sevınırım.
b sütununda ayın 1 i ile 31 i arasına denk gelen günler yazıyor. bir elemanın hafta tatılı pazar günü diyelim. ve bu adamın giriş çıkış saatleri c1 ve d1 sütunlarında yazıyor. adam pazar gunu dışında gelmemısse bos olan hucrenın kırmızı, hafta tatılı olan pazar gununun yeşil, giriş çıkış saatleri 8:30 dan büyükse mavi, çıkış saati 17:00 den büyükse sarı, küçükse turuncu olsun istiyorum. bir kısmını koşullu biçimlendirme ile hallettim (8:30 dan sonra gelen kısmını) diğerlerini halledemiyorum:(

Merhaba,

Koşullu biçimlendirme ile yapılabilir. Yalnız küçük bir örnek dosya ekleyip dosya içerisinde açıklarsanız şartlar daha iyi anlaşılacaktır.

Ekte bir şeyler yapmaya çalıştım. 1. satırda yıl, ay, normal mesai başlama ve bitiş saatlerini girdiğinizde tarihleri kendisi oluşturur ve renklendirmeleri de o tarihlere göre yapar.

Ekli dosyalar

Özel mesajla sorduğunuz konuyla ilgili olarak aşağıdaki değişiklikleri yapmalısınız:

F39'daki formül:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($B$7:$B$37;"gggg")<>E$3)*(F$7:F$37>0);F$7:F$37)

F40'taki formül:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($B$7:$B$37;"gggg")=E$3)*(F$7:F$37>0);F$7:F$37)

Bunları kopyalayıp K39 ve K40 hücrelerine yapıştırmanız gerekir.

Geri