• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Sütun ile Comboboxdan veri çekme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muratfix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
6.1
merhaba arkadaşlar, açılabilir combobox kullanarak veri sayfasında ad ve soyadı na göre aynı satırdaki veriler nasıl sayfa 2 ye getirilebilir? Anlatım karışık gelmiş olabilir ama örnek dosya ekte çok anlamasam da basit bir yolla olabilieceğini tahmin ediyorum ama kod yardımı ile nasıl yapılabilir yardım ederseniz sevinirim...

Ekli dosyalar

1) Veri sayfanızda; en sola bir sütun ekleyip, tablonuzu bir sütun sağa kaydırın,
boş A sütununda =eğer(yada(B2="";C2="");"";B2&" "&C2) formülüyle ad ve soyadı tek hücrede birleştirin.

2) Formülü aşağı doğru çoğaltın.

3) Veri sayfanızda; oluşturduğunuz yeni sütunun dolu hücreleri için; Formüller menüsünde "Ad yöneticisi" -> "Ad tanımla" seçip ad tanımlaması yapın. Örneğin "adsoyad" (boşlukyok) adını verin.

4) adsoyad kelimesini aynı şekilde manuel olarak Sayfa2'de A1 hücresine yazın.

5) Son olarak E2 hücresine "Veri Doğrulama" -> "Liste" seçip formül alanına
=DOLAYLI($A$1) yazın.

AÇILIR LİSTE TAMAM.

VERİLERİ ALMAK İÇİN İSE;
B5 hücresine =DÜŞEYARA($E$2;veri!$A$2:$FR$814;4+A5;YANLIŞ) formülünü yazın ve bu formülü aşağı doğru çoğaltın.

İŞLEM TAMAM, Artık açılır listeden isim seçip sonuçları görebilirsiniz.

her iki hocama da teşekkür ediyorum ama bunu kod yardı ile yapmak mümkün mü diye sormuştum ne dersiniz kod ile yapılabilir mi?

Arkadaşlar benimde benzer bir sisteme ihtiyacım var, yukarıdaki örneği modifiye etmeye çalıştım ama olmadı yardımlarınızı bekliyorum.

Amacım veri sayfasındaki girdileri diğer sayfada her satırda ismi seçerek bilgilerin otomatik gelmesini istiyorum. Aşağıdaki örneği inceleyebilirsiniz. Teşşekürler...

Ekli dosyalar

Geri