• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki sorguya göre liste alma

sirkülasyon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
Değerli abilerim başlık tamamda nasıl yapacağımı bilemedim.
Eklediğim dosyada iki sayfa var. Birinci sayfada sadece bilgi giriyorum. İkinci sayfada ne oluyorsa olacak.
Şöyle ;
1. Tercih için
"Sorgu İçin Lütfen Ders Seçiniz >>>>" denilirde "Sorgu İçin Lütfen Okul Seçiniz >>>>" kriteri boş kalırsa "GENEL norm sayıları aktarılacak Emin misiniz? Diye bir soru soracak Evet denilirse Anasayfada seçilen ders ile ilgili sadece
F6 hücresine Toplam Norm Sayısı
G6 hücresine Toplam Mevcut Sayısı
H6 hücresine Toplam Norm Fazlası Sayısı
I6 hücresine Toplam Norm Eksiği Sayısı gelecek

2. Tercih "Sorgu İçin Lütfen Ders Seçiniz >>>>" denilirde "Sorgu İçin Lütfen Okul Seçiniz >>>>" kriteri de seçilirse yani sadece okul bazlı kısıtlamaya gidilirse

Bu seferde o okula ait ve o derse ait bilgiler

F6 hücresine Toplam Norm Sayısı
G6 hücresine Toplam Mevcut Sayısı
H6 hücresine Toplam Norm Fazlası Sayısı
I6 hücresine Toplam Norm Eksiği Sayısı gelecek

Böyle bir işlem için yardım etmenizi istiyorum.

Ekli dosyalar

merhaba,

eki inceleyiniz.. (formüllerle çözümlenmiştir)

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Allah yar ve Yardımcın olsun
Ellerine sağlık Teşekkürler Abim benim

İkinci mesajda sakman26 abimin yapmış olduğu programa ek olarak tüm dersleri aktar eklemek istiyorum. Bunun için yardımcı olabilmeniz için istirham ediyorum.
Bir bakabilir misiniz

Değerli abilerim
sakman26 abimin 2.mesajına bakıp da tüm dersleri getir komutunu eklememe yardımcı olabilir misiniz lütfen

PEKİ HOCAM

A1 B1
26 123123-1
26 123123-2
27 123123-3
26 123123-4

B2 deki veriyi başka sekmeye A1 "26" ise getir diye bir formülü nasıl kurarım. Aynı zamanda 27 ile ilgili sekmedede yine A1 "27" ise getirsin. Akabinde araya başka numaralar girdiğinde sıradaki satıra geitrsin 26 için mesela 123123-4 26 sekmesinde 123123-2 nin altındaki satıra getirsin.

Geri