• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki sorgu arasındaki sayısal fark nasıl alınır

Excel Vers. ve Dili
excell 2016
Merhaba dış kaynaktan çekmiş olduğum iki sorgu var. İki sutunda bu değerleri yanyana getiriyorum. İlk sütun da sorgu veriyi 10dk da bir, ikinci sorgu ise veriyi 2dk da bir çekiyor. Ben bu iki veri arasındaki sayısal farkı ancak birbirinden çıkarınca buluyorum. Ancak filtre edip küçükten büyüğe dogru sıraladığımda excel bozuluyor. Nasıl yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar. Teşekkürler.

Merhaba,
Filtrelemeyle, sıralamayla (A1-A2 gibi) çıkartma işleminde bir sorun yaşamamanız gerek.
Yaşadığınız sorunu anlayabilmemiz açısından örnek bir dosya yükleyebilir misiniz?

Doğru anladıysam C ve D sütunlarını Sorgu_22 adı altında birleştirmişsiniz.
C sütununun da sıralamasının değişimi bundan kaynaklanıyor olabilir.

O kadar çok oynadım ki ne yaptığımı bile bilmiyorum sizde rica etsem düzeltebilir misiniz?

Şuan dışarı çıkmam gerekti, bilgisayar başında değilim. Ben dönene kadar düzelten olmazsa düzeltmeye çalışırım.

Merhaba,
Biraz inceledim sorgulama ve tablolama yapmışsınız. Bunları da AB sütunları ve CD sütunları olarak 2 ayrı tabloyla yapmışsınız.
Ben daha önce tablo ve sorgulama işlemi yapmadım, veri aktarımını bozmadan nasıl düzenlenir bilmiyorum.
Bir yardım gelmezse ve siz biraz anlıyorsanız, bu tabloyu AB ve CD sünunları olarak değil de ABCD sütunlarını kapsayarak oluşturabilirseniz hata ortadan kalkar diye düşünüyorum. O zaman sıralama ve filtreleme bütün tabloyu kapsar.

Vallaha hocam yapmadın ama sen yaptın say. Yorumlarına da çok teşekkür ederim.
A sütununu baz alarak başka bir sayfa da düşey ara ile bütün verileri çektim. Orda da filtrelendirdim.
İşin içinde sorgu falan olunca basit düşünemedim. Ama "Biraz inceledim sorgulama ve tablolama yapmışsınız. Bunları da AB sütunları ve CD sütunları olarak 2 ayrı tabloyla yapmışsınız. " yorumun olayı bitirdi. Tekrar teşekkürler.

Bir şekilde dosyayı istediğiniz duruma getirebilmenize sevindim.
İyi günler.

Geri