• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki sayı karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
A B C D
15 0 14
56 10 50
51 30 40
22 25 80
89 80 100
23 -
22 -
45 -

Arkadaşlar üç ayrı sütun var. A sütununda öğrenci notları, B sütununda düşük değer, C sütununda yüksek değer var. kişi sayısı çok fazla yani 100 öğrenci olduğunu ama, sadece 5 aralık olduğunu düşünün. Görüldüğü gibi A sütunundaki notlar BveC deki herhangi bir aralıkta olabilir. Dolayısıyla şöyle bir formülasyona ihtiyacım var.Örneğin A1 sütunundaki değer(örneğimizde 15 oluyor) B1 ve C1 arasını, sonra B2-C2 arasını, B3-C3, B4-C4 VE B5-C5 arasını sırayla taradığında aralık tutuyorsa D1 de "ok" yazsın. Herhangi biri bile tutması yeterli. aynı şey 56-51-22-89-23-22-45 için de bir tur dönüp formül tamamlanacak. herşey değişken.sabit bir aralık veya not yok. ona göre formülize etmek gerek.
Aslında başka bir iş üzerinde çalışıyorum kolaylık olması açısından öğrenci notu mantığı gibi sunmaya çalıştım. örneğin saçmalığına aldanmayın :)

Şimdiden teşekkürler

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.
Sanırım istediğiniz ekli belgedeki gibi bir şey.

Belgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.
Sanırım istediğiniz ekli belgedeki gibi bir şey.

Belgeye buradan ulaşabilirsiniz.

http://dosya.web.tr/O5zK

Yardımınız için teşekkür ederim ömer bey. kendi formülüme uyarlamakta sıkıntılarım oldu. upload ettiğim excel dosyasında ayrıntılı şekilde tekrar açıklamalarda bulundum. bi göz atabilir misiniz?

Son düzenleme:
Merhaba.
Yanlış anlamadıysam, aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(($F$1:$F$4=A1)*($G$1:$G$4=B1)*($H$1:$H$4<=C1)*($I$1:$I$4>=C1))>0;"OK";"")

Merhabalar,
Dosyanızı virus programından dolayı indiremiyorum.
İlk açıklamalarınıza göre alternatif;
Sonuç alacağınız hücre biçim ayarınızı isteğe uyarlanmış kısmına yazınız.
"OK";;""

Kod:
=TOPLA(--(A1>B1)*(A1<C1))

Merhaba.
Yanlış anlamadıysam, aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(($F$1:$F$4=A1)*($G$1:$G$4=B1)*($H$1:$H$4<=C1)*($I$1:$I$4>=C1))>0;"OK";"")

Ömer hocam sonsuz saygılar. Verdiğiniz formülle işim görüldü. Başarılarınızın devamını dilerim :)

Bu arada bzace, ilginiz için teşekkürler

Geri