• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki sayfadaki verilerden bilgi alarak denk satırlara bilgi yazmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KMLZDMR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
iyi günler,
Ekli dosyada bulunan şirket programındaki müşteri cariler ile muhasebedeki 120 hesap cari satırlarını TC Kimlik/ Vergi Kimlik numaraları kriter alınarak denklemek gerekmektedir.
120hsp sayfasında olmayan vergi numaraları 120HKM_birleş isimli sayfada n sütununa gelecek bu sayfada olmayan satırlardaki cariler bulunarak hesap adı/b sütunu ; tc kimlik no /f sütunu na
DFRNCARI SAYFASINDAN BULARAK GETİRECEK
120HKM_birleş sayfasının boş bir sütununa "120 de olmayan" gibi bir mesaj verirse bizde anlayacağız ki bu müşteriye muhasebede 120 hesap tanımlanacak. Bu şekilde müşterinin programında olup ta
muhasebe programında olmayan müşteri cari isimleri açabilmiş olalım.

kmlozdemir@hotmail.com TEŞEKKÜR EDERİM.

Ekli dosyalar

Ömer Üstadım,Elinize, zekanıza sağlık...TEŞEKKÜR VE SAYGILARIMI SUNARIM.
Çalışmayı inceledim. Ancak bazı sıkıntılarım var. Şöyleki;

1-YOKLAR sayfasında I,J,K,L SÜTUNLARINDAKİ VERİLERİNDE GELMESİ İÇİN
mevcut formüldeki H sütun harfini L olarak değiştirip formülü sağa ve aşağı doğru kopyaladım.

=EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI(SATIR()-1;DFRCARI!$S$1:$S$992;0));"";EĞER(İNDİS(DFRCARI!$A$3:$L$992;KAÇINCI(SATIR()-1;DFRCARI!$S$1:$S$992;0);SÜTUN())=0;"";İNDİS(DFRCARI!$A$3:$L$992;KAÇINCI(SATIR()-1;DFRCARI!$S$1:$S$992;0);SÜTUN())))

Sondaj Kontrolü ile doğruluk yapmak istediğimde bazı kaymalar olduğunu gördüm.
Örnek:
DFRCARI sayfası B975 satırındaki Consept Mağazacılık... unvanlı firmanın
I975 satırındaki adres olan YENİYOL MAH. SEL SOK. NO:41 olan adres; YOKLAR sayfasında B537 satırda Consept...olarak bulunmakta ANCAK I-L arası kopyaladığım sütunlarda kaymalar olduğunu gördüm.I537 satırında "Konaklar Mah Konaklar Cd.... isimli başkasının adresi geldi..
bazı satır adresleri ise DOĞRU olup farklılık satır kaymalarının nedenini anlayamadım.

NOT: DFRCARI sayfasındaki gizli olan I-Q arası sütunları açtım- YOKLAR sayfasında I-L arası sütun başlıklarını kopyalayıp soldaki formülü sağa ve aşağı doğru kopyaladım. Kopyalama sonu olan I553 hücresi ve sağ tarafında ise #Başv! hatası bulunmakta...

Formülde yada formülü sağa doğru uygulamada mı hata yaptım.Konuyu tama olarak nasıl düzeltebiliriz.

2-Malumunuz yapmak istediğim esas itibariyle iki ayrı datadaki özellikle TV/Vergi No eksikliklerini 120HKM sayfasında tamamlamak olup.Bunu tamamlayınca Hesap Planında bu cari eksiklikleri tamamlamak olup bu meyanda mümkünse aşağıdaki konuda yardımınıza ihtiyacım var.

YOKLAR sayfasındaki formüller ve 120HKM sayfasındaki eklediğiniz N sütununda Vergi / TC kimlik denklemesi yapılmış durumda...
Bu konuda yapmak istediğim çalışmada 120HKM sayfasında F sütununda bulunan Vergi/TC kimlik numaraları bulunmayanların UNVANLARI yani B sütunundak Hesap Adı başlığı ile en az iki kelimesi ile DFRCARİ
sayfasındaki B sütunundaki Unvanı ile mukayese yapıp satır eşleştirmesi yapmak ihtiyacı var.
Bunuda yeni bir sayfada yapmanın uygun olması uygun olacaktır. "UNVANDENK" isimli bir sayfa olabilir.

NOT: Heriki sayfadaki B sütunlarındaki firma adı/unvanları her iki sütunda benzer değil..

B sutunundaki Hesap ADI başlığındaki Firma Unvanları öreğin;
DFRCARI sayfası B343 hücresinde; AYAN KONFEKSİYON - AZİZ AYAN olarak yazılı...
120HKM sayfası B25 hücresinde; Ayan Konfeksiyon (Aziz Ayan) olarak yazılı...olup 120HKM sayfası F25 hücresinde TC/Vergi kimlik numarası bulunmamakta buna rağmen DFRCARI sayfası H343 hücresinde TC/Vergi kimlik numarası 1272 5299 850 olarak görülmektedir.

İşte yapmak istediğim B sütununda 2,3 kelimesi benzer olanları unvan, cari no, tc kimlik/vergi no sütunları DFRCARİ / 120HKM üst başlıkları altında olmak üzere yeni sayfa olarak açacağımız "UNVANDENK" sayfasında
yan yana getirmek formülleri gerekli...

TEŞEKKÜR EDERİM.

Son düzenleme:
Merhaba.
YOKLAR sayfası A2 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirip sağa ve aşağı kopyalayın.
Başlıkların filan bir önemi yok.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI(SATIR()-1;DFRCARI!$S$1:$S$992;0));"";EĞER(İNDİS(DFRCARI!$A$1:$L$992;KAÇINCI(SATIR()-1;DFRCARI!$S$1:$S$992;0);SÜTUN())=0;"";İNDİS(DFRCARI!$A$1:$L$992;KAÇINCI(SATIR()-1;DFRCARI!$S$1:$S$992;0);SÜTUN())))

Sayın Ömer Baran Üstadım,
3. penceri 1. sorudaki çalışmada sizin yazdığınız 4. penceredeki formülde DFRCARI!$A$3 yi;
DFRCA RI!$A$1 olarak değiştirmişsiniz.BU çözüm sağlamadı zira A3 olması doğru...

-DFRCARI sayfası A21 satırdaki; cari kodu: 0019 Hesap Adı: REEL TEKSTİL SAN VE TİC LTD ŞTİ olan firmanın doğru adresi I21 de : MALTEPE YOLU OBAKÖY İŞ MERKEZİ C BLOK NO:153 olarak yazılı iken I23 hücresindeki HOBYAR MAH CELAL BEY SOK VAKIF İŞ HANI KAT:1 DAİRE:13 ADRESİ GELMİŞ DURUMDA.

-DFRCARI sayfası B975 satırındaki Consept Mağazacılık... unvanlı firmanın
I975 satırındaki adres olan YENİYOL MAH. SEL SOK. NO:41 olan adres; YOKLAR sayfasında B537 satırda Consept...olarak bulunmakta ANCAK I-L arası kopyaladığım sütunlarda kaymalar olduğunu gördüm.I537 satırında "Konaklar Mah Konaklar Cd.... isimli başkasının adresi geldi..
bazı satır adresleri ise DOĞRU olup farklılık satır kaymalarının nedenini anlayamadım.

NOT: DFRCARI sayfasındaki gizli olan I-Q arası sütunları açtım- YOKLAR sayfasında I-L arası sütun başlıklarını kopyalayıp soldaki formülü sağa ve aşağı doğru kopyaladım. Kopyalama sonu olan I553 hücresi ve sağ tarafında ise #Başv! hatası bulunmakta...

Formülde yada formülü sağa doğru uygulamada mı hata yaptım.Konuyu tama olarak nasıl düzeltebiliriz.

3 numaralı penceredeki 2. soru nasıl yapabiliriz.

TEŞEKKÜR EDERİM.

Son düzenleme:
ömer üstadım 5. Pencereye bakmanız mümkün mü?

Yeni belge ekte, inceleyiniz.

3 ve 5 numaralı cevaplarınızdaki sıkıntı giderilmiştir.
Formülleri inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Ömer Üstadım Çalışmanıza teşekkür ederim.Süper.
Formülleri öğrenebilmek için şimdi inceldim. ilgili dosyanın 120.YENİ KOD.BARAN sayfası M sütunundaki formüllerin bazıları 120HKM sayfası A sütunundaki son değerleri bazılarında bulmuyor. Örnekler
120HKM Sayfasında Son olan E57 olmasına rağmen; 120.YENİ KOD.BARAN sayfası M sütununda E56 bulmuş

aynı şekilde İ43 bulması gerekirken İ42 ;
aynı şekilde M82 bulması gerekirken M80 ;
bu farklılığı formüldeki hangi durum yapıyor acaba.
konuya tekrar bakabilir misiniz.
Teşekkür ederim. Saygılarımla

Merhabalar.
M2 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirin, sonra aşağı doğru kopyalayın.

Ancak bir sorun var ki; 120HKM sayfanızda atlanan numara olduğunda yine hatalı sonuç alacaksınız.

Örneğin, yazdığınız iki harf grubuna baktım ve gördüğüm, 120.İ22, 120.M52, 120.M63 kodlarının atlanmış olduğu.

Atlanan kodları 120HKM sayfasında A sütununun sonuna eklerseniz, doğru sonuç alırsınız.

Kod:
="120."&SOLDAN(B2;1)&EĞER(EĞERSAY('120HKM'!$A:$A;"120."&SOLDAN($B2;1)&"*")+EĞERSAY($B$2:B2;SOLDAN($B2;1)&"*")<10;"0";"")&EĞERSAY('120HKM'!$A:$A;"120."&SOLDAN($B2;1)&"*")+EĞERSAY($B$2:B2;SOLDAN($B2;1)&"*")

Son düzenleme:
alfanumerik değerin maksimum değerini bulmak

Üstadım iyi akşamlar, teşekkür ederim.
dediğiniz gibi atlayan değerlerden dolayı maksimumu bulamıyor.Ancak bize maksimum değer gerekli M harfinde 120.M82 Mehmet Giden Harika Giyim gibi. Bu kod kullanımda bize öncelikle
bi sütunda bulunan harf alfabesinin sağındaki sütuna formülde m harfi için örneğin 120.M82 yi bulmak olacak.Bundan sonra da diğer aşama olana geçeceğiz. konuyu bu şekilde değerlendirmek mümkün mü?

bunu basit anlatımla ekli dosyaya bakabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba.

Belgenizde C3 hücresine;
Kod:
=0+SAĞDAN(A3;2)

H3 hücresine de aşağıdaki DİZİ FORMÜLÜnü,
(Formül metnini H3 hücresine kopyalayın ENTER DEĞİL,
CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formül girişini tamamlayın.
Doğru yapmışsanız formülün başında ve sonunda kendilğinden { } farklı parantez işareti oluşacaktır.
)

Kod:
=MAK(EĞER($B$3:$B$238=$E3;C$3:$C$100))

Sonra C3'teki formülü liste boyunca ve H3'teki formülü de 34'üncü satıra kadar kopyalayın.

Sayın Ömer Baran üstadım. konu hakkında yardımınız?

Geri