Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
selam,
ilk gönderilen örnek veri girişlerinin engellenmesini değil de uyarı ve bilgi verilmesine yönelikti.
Aşağıdaki örnek ise,
hücreye mükerrer plaka girişinin veri doğrulama ile engellenmesine ve uyarı mesajı verilmesine yönelik bir örnektir.
Not : Manuel girişler dışında veri doğrulama ile engelleme çalışmayacaktır.. Bilginize..
Hocam zaman ve emek harcamışsınız çok teşekkür ederim. Bi kaç ilave yapabilir miyiz acaba?
Öncelikle aynı güne aynı araç görevlendiriliyorsa o hücreye kesinlikle giriş yapılmasın istiyorum. Sizin çalışmanızda mükerrer kayıt yapılsa dahi "Enter" ile giriliyor, hücreye tekrar geri dönülürse "Uyarı" geliyor. Ben veri doğrulama gibi çalışsın istiyorum.
İkincisi bazen eski bir görev kağıdı da bu sisteme işlenebiliyor, o yüzden eski bir tarihteki görevler için de benzer bir doğrulama yapılması gerekiyor.
selam,
ilk gönderilen mesaj sadece bilgi amaçlı olduğundan isteğe cevap vermez.
İstenilen veri girişlerinin mükerrer olmasını engellemek olduğundan ikinci olarak gönderdiğim ek istenilene daha uygundur... Bunda da veri doğrulama koşullarını düzenleyerek #3 mesajda güncelliyorum... #2 mesajdaki eki de kaldırıyorum...
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.