• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Şartlı Veri Doğrulama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010

Sorunumu resimde izah ettim. Yardımlarınız için imdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

selam,
benden bir örnek.. eki incelersiniz..
D kolonundaki plaka hücrelerinden herhangi birisi seçildiğinde açıklama metni resim olarak gelir.

Son düzenleme:
selam,
ilk gönderilen örnek veri girişlerinin engellenmesini değil de uyarı ve bilgi verilmesine yönelikti.
Aşağıdaki örnek ise,
hücreye mükerrer plaka girişinin veri doğrulama ile engellenmesine ve uyarı mesajı verilmesine yönelik bir örnektir.

Not : Manuel girişler dışında veri doğrulama ile engelleme çalışmayacaktır.. Bilginize..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam zaman ve emek harcamışsınız çok teşekkür ederim. Bi kaç ilave yapabilir miyiz acaba?
  • Öncelikle aynı güne aynı araç görevlendiriliyorsa o hücreye kesinlikle giriş yapılmasın istiyorum. Sizin çalışmanızda mükerrer kayıt yapılsa dahi "Enter" ile giriliyor, hücreye tekrar geri dönülürse "Uyarı" geliyor. Ben veri doğrulama gibi çalışsın istiyorum.
  • İkincisi bazen eski bir görev kağıdı da bu sisteme işlenebiliyor, o yüzden eski bir tarihteki görevler için de benzer bir doğrulama yapılması gerekiyor.

Teşekkürler.

selam,
ilk gönderilen mesaj sadece bilgi amaçlı olduğundan isteğe cevap vermez.
İstenilen veri girişlerinin mükerrer olmasını engellemek olduğundan ikinci olarak gönderdiğim ek istenilene daha uygundur... Bunda da veri doğrulama koşullarını düzenleyerek #3 mesajda güncelliyorum... #2 mesajdaki eki de kaldırıyorum...

Eki unutmuşunuz diyecektim, mesajı yazmakta acele etmişim!:)

Budur Sakman26 hocam, gece gece uğraştırdık. Emeğinize sağlık. Allah razı olsun sizlerden. Kalın sağlıcakla...

rica ediyorum...
iyi geceler..

Geri