• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki saat arasini hesaplatmada yardim lutfen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cavus38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 nl
slm arkadaslar, ornek ekledigim dosyada hucreler arasinda saat hesaplatip bir hucreye yazdirmak istiyorum..

soyle bir ornek verecek olursam 07:00 de baslayip 15:00 da biten (8 saatlik calisma suresini )saati sari isaretli yerdeki sabah yazan yere yazsin istiyorum

fakat 07:00 da baslayip 16:00 da biten saati de 15:00 (8 saatlik calisma suresini) a kadar olan kismini sari yerde sabaha 15:00 ile 16:00 arasindaki 1 saati sari yerde oglen kisimina yazsin istiyorum...

07:00\15:00 arasi sabah yazan yere
15:00\23:00 arasi oglen yazan yere
23:00\07:00 arasi gece yazan yere

ornek dosya burda

Belgeniz TÜRKÇE değil anlayamadım ama, sorduğunuz şey rakamsal olarak küçük saatten (sonraki günde bulunan) rakamsal olarak büyük olan saati (önceki güne ait saat) çıkartmak istiyorsanız, doğrudan =KÜÇÜK SAAT-BÜYÜK SAAT şeklinde yazdığınızda HATA alırsınız.
Excel'in rakamsal olarak küçük olan saatin önceki güne ait olduğunu varsayması bildiğim kadarıyla mümkün değil, bunun yapılabilmesi için hücrelere fiilen tarih ile birlikte saatin yazılması (02.01.2015 07:00 gibi) lazım.
Bu şekilde yazılmış hücreyi, hücre biçimlendirme menüsü özel kısmından sadece saat kısmının görünmesini (07:00 gibi) sağlayabilirsiniz.
Bundan sonra doğrudan =ŞU-BU diyebilirsiniz ve sonucu alabilirsiniz.
Belgeyi anlamadan ancak bu kadar yazabildim. Bu kadar kalabalık belge yerine boş bir excel belgesinde iki hücreye saatleri yazın, üçüncü hücreye de elde etmek istediğiniz sonucu yazın, formüle etmek zor olmasa gerek.

cevabin icin tesekurler arkadasim dosyayi yeniledim bir kezdaha bakarsan sevinirim..
ama burda o hucrelerin icindeki sabah vardiyasi saatini ogle vardiyasi saatini ve gece vardiyasi saatini hesaplatmak...

sabah vardiyesi 07:00-15:00 arasi
ogle vardiyasi 15:00-23:00 arasi
gece vardiyasi 23:00-07:00 arasi

Merhaba,

Saat Farkını Bulma

Excel saati seri numara olarak tuttuğundan aynen tarih gibi, iki değer arasında toplama çıkartma işlemi yapılabilir. Ancak saat gösterimi negatif olduğunda Excel (##########) şeklinde gösterir. Negatif seri numarası desteklenmemektedir. 1904 tarih sistemi negatif seri numarasını destekler fakat çalışma sayfasında tarihler varsa hepsinin yanlış değerler aldığını görürsünüz.

Eğer negatif değer sizin için önemli değilse mutlak değeri kullanabilirsiniz. A1 başlangıç saati, B1 de bitiş saatini gösterirse ve değerler A1=08:00 ve B1=01:00 (başka bir deyişle ertesi günün saati) ise :

=MUTLAK(B1-A1)
=ABS(B1-A1)

Bu formül 07:00 değerini gösterir. Ama sanırım bu değer kimsenin işine yaramaz bu. Peki doğru sonucu nasıl hesaplattırmak gerekir?

=(B1+(B1<A1)-A1)

Yada

=MOD(B1-A1;1)

Formülleri size doğru sonucu verecektir. Yani sabah 08:00 da başlayan bir proje ertesi günü gece yarısı 01:00 da bitiyorsa arada geçen süre 17:00 saattir. Yukarıdaki iki formül de aynı sonucu verir.

Excel Dersanesinden

Geri