• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Rakam Arasındaki Farkı Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar,

Çalışmakta olduğum firma benden düzenli olarak rapor vermemi istiyor. Rapor hazırlarken de bulunduğumuz ay ile bir önceki ayı baza almamı istiyor. İki rakama bakıldığı zaman bu ay satışlarda yükselme mi yoksa düşüş mü var onu göstermemi istiyor.

Yani diyelim ki elimizde bir tane kalem var. Geçen ay bu kalemden 10 adet satmışım ve bu ay içinde de 20 adet satmışım. Bu demek oluyor ki %100 satış artmış. Ya da geçen ay 20 bu ay ise 10 adet satmışız. -%100 gerileme olmuş. Bunu nasıl belirleyebilirim acaba.

Teşekkürler,
İyi çalışmalar.

. . .

Hazırladığınız raporlarınızın örneklerini buraya yükleyiniz.
Bizde size şu şekilde şu formüllerle yapabilirsiniz şeklinde çözüme yönlendiririz.
Tahminim DÜŞEYARA ve ETOPLA formülleri yeterli olacaktır.

. . .

. . .

Hazırladığınız raporlarınızın örneklerini buraya yükleyiniz.
Bizde size şu şekilde şu formüllerle yapabilirsiniz şeklinde çözüme yönlendiririz.
Tahminim DÜŞEYARA ve ETOPLA formülleri yeterli olacaktır.

. . .

Hocam merhaba,

Ben dosyayı sunucuya yükledim. www.agumba.com/rapor.xls üzerinden indirebilirsiniz. Mesela 3. sırada görüldüğü üzere 1. kalemden 18 adet satmışım Haziran ayında. Temmuz ayında ise 39 adet satmışım. Temmuz ayında ki satış ile artı ya da eksi ne kadar yükselme olduğunu göstermek istiyorum.

Teşekkürler,
İyi çalışmalar.

. . .

Dosyanız ektedir.

Ürünlerin örnekte olduğu gibi sıralaması aynı ise bir birinden çıkararak yapabilirsiniz.

Sıralama farklı ise ekteki dosydaki gibi düşeyara ile yapılmalı.
Listeler birbirinden farklı ise örneğin 5.kalem temmuzda var haziranda yok. Yok hatası ile uyaracaktır.

...::: Ekli Dosyayı İndirmek İçin Linki Tıklayınız :::...
https://yadi.sk/d/P-upr7CnZPCR7

İşlem Sonucu:
do.php

. . .

Ekli dosyalar

. . .

Dosyanız ektedir.

Ürünlerin örnekte olduğu gibi sıralaması aynı ise bir birinden çıkararak yapabilirsiniz.

Sıralama farklı ise ekteki dosydaki gibi düşeyara ile yapılmalı.
Listeler birbirinden farklı ise örneğin 5.kalem temmuzda var haziranda yok. Yok hatası ile uyaracaktır.

İşlem Sonucu:
do.php

. . .

Yalnız hocam şöyle bir şey fark ettim.
Bazı ürünlerden geçen ay iade geldiği için eksi satış gözükebiliyor.
Yani diyelim ki kalem 1'den geçen ay hiç satış olmadan 3 tane iade gelmiş ve ay sonunda -3 gözüküyor. Bu ay da 3 tane satış olmuş. Sonuca baktığımız zaman -%200 gözüküyor. Oysa ki - değil %200 artış olması göstermesi gerekiyordu. Bunu da formül ile çözmenin bir yolu var mıdır acaba?

. . .

J3 hücresi için şu formülü kullanın ve aşağıya doğru çoğaltın.

Kod:
=I3/MUTLAK(DÜŞEYARA(E3;$A$3:$B$65536;2;0))

. . .

Geri