- Excel Vers. ve Dili
- excel 2007 türkçe
Tüm Arkadaşlara iyi akşamlar
söyle bir sorumuz daha mevcut; aşağıdaki makroyu kullanarak ''AB202'' den aşağı doğru devam eden verileri ''W202'' deki verileri referans alarak ''D'' sütunundaki aynı referansa listeliyorum yani ''W202'' den aşağı devam eden kodların karşılıkları 4.satırda mevcut buraya kadar sorun yok. ''AB202'' den başlayan rakamlara ''S202'' den yazılmış olan acenta isimlerini de referans aldırmam gerekiyor.
Örnek: ''AB233'' de yer alan 100 sayısı ''W233'' de yazan harflere göre listeye yerleşiyor ama ''S233'' yer alan acenta ismine görede listeye yerleşmeli
yani : L-TUR (başında STD yazan sütun) 100 şeklinde olmalı diğer rakamlarda uygun yerlerine yerleşmeli aşağıdaki makroya bir eklenti yapılabilirse çok güzel olur
diğer varyasyonlarını kendim oluşturabilirim
ekli dosya mevcuttur
Saygılarımla İyi Akşamlar
Sub mirzapaşa()
Dim MM, MSTF, Mustafa_MUTLU1
Mustafa_MUTLU1 = Sheets("SAYFA1").Range("D4")
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("SAYFA1").Range("C6
65536").ClearContents
MM = 6
For MSTF = 5 To Sheets("SAYFA1").Cells(65536, "w").End(xlUp).Row
If Sheets("SAYFA1").Cells(MSTF, "w") = Mustafa_MUTLU1 Then
Sheets("SAYFA1").Cells(MM, "D") = Sheets("SAYFA1").Cells(MSTF, "AB")
MM = MM + 1
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
söyle bir sorumuz daha mevcut; aşağıdaki makroyu kullanarak ''AB202'' den aşağı doğru devam eden verileri ''W202'' deki verileri referans alarak ''D'' sütunundaki aynı referansa listeliyorum yani ''W202'' den aşağı devam eden kodların karşılıkları 4.satırda mevcut buraya kadar sorun yok. ''AB202'' den başlayan rakamlara ''S202'' den yazılmış olan acenta isimlerini de referans aldırmam gerekiyor.
Örnek: ''AB233'' de yer alan 100 sayısı ''W233'' de yazan harflere göre listeye yerleşiyor ama ''S233'' yer alan acenta ismine görede listeye yerleşmeli
yani : L-TUR (başında STD yazan sütun) 100 şeklinde olmalı diğer rakamlarda uygun yerlerine yerleşmeli aşağıdaki makroya bir eklenti yapılabilirse çok güzel olur
diğer varyasyonlarını kendim oluşturabilirim
ekli dosya mevcuttur
Saygılarımla İyi Akşamlar
Sub mirzapaşa()
Dim MM, MSTF, Mustafa_MUTLU1
Mustafa_MUTLU1 = Sheets("SAYFA1").Range("D4")
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("SAYFA1").Range("C6
MM = 6
For MSTF = 5 To Sheets("SAYFA1").Cells(65536, "w").End(xlUp).Row
If Sheets("SAYFA1").Cells(MSTF, "w") = Mustafa_MUTLU1 Then
Sheets("SAYFA1").Cells(MM, "D") = Sheets("SAYFA1").Cells(MSTF, "AB")
MM = MM + 1
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub