• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"iki" meselesi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Merhaba,

2 tuşuna bastığımda yazıyla "iki" yazıyor. Altına başka bir rakam yazdığımda da matematiksel işlem yapmıyor DEĞER yapıyor. Ancak 02 yazarsam rakam ile 2 yazıp matematiksel işlemde kullanabiliyorum. Bunu sadece 2 rakamında yapıyor. Nasıl düzeltebilirim?

Muhtemelen dosyanızda makro var. Makroları etkinleştirmeden deneyin.

Boş bir çalışma kitabı açıyorum. Arka planda başka dosya da yok.

Dosyayı görmeden bir yorum yapamam maalesef. Dosya yükleme sitelerinden birine ekleyip buraya linkini verirseniz inceleyebiliriz.

Merhaba,

2 tuşuna bastığımda yazıyla "iki" yazıyor. Altına başka bir rakam yazdığımda da matematiksel işlem yapmıyor DEĞER yapıyor. Ancak 02 yazarsam rakam ile 2 yazıp matematiksel işlemde kullanabiliyorum. Bunu sadece 2 rakamında yapıyor. Nasıl düzeltebilirim?

http://s3.dosya.tc
Bu link aracılığı ile dosyanızı ekleyebilirsiniz

Dosyayı başka PC'de açtım. "iki" metnini sayıya 2 olarak (rakam olarak) çeviriyor. Yani dosyayı ilave etsem de farketmeyecek. Office programını yeniden kurmadan acaba düzeltebilirmiyim diye uğraşıyorum. Sadece 2 rakamında yapıyor.

Otomatik düzelme aktif hale getirilmiş.

ARAÇLAR menüsünden otomatik düzeltme seçeneklerini inceleyiniz. O bölümde 2 yazdığınızda karşınıza ayarlanmış bir satır çıkacak. O satırı sildiğinizde düzelmesi gerekir.

Korhan Bey,

Çok teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde düzeldi. Sağolun.

Geri