• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Listeyi Karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
exel 2002
Merhaba Arkadaşlar,

Ekte örneğini verdiğim yaklaşık 50.000 veri bulunan iki adet listem var.Bu iki listedeki verileri karşılaştırıp farklı olanları tespit etmeye çalışıyorum.Daha önce verilmiş sütun karşılaştırma başlığı altında bir çok örneği inceledim ancak benim liste onlardan farklı olduğu için uyarlayamadım.Gerçekten çok önemli benim için.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Allah şimdiden razı olsun

Ekli dosyalar

Arkadaşlar,

Yardımcı olacak biri varmı.Lütfen Çok acil..

ekli dosyayı incelermisin

butona bastığınızda a sutunundakileri b sutununda arar b sutunda fazla olanlara bakmaz.
bazı sayılarda arada nokta var bazılarında biçimlendirme ile yazpılmış onları fark olarak algılıyor.

Ekli dosyalar

ekli dosyayı incelermisin

butona bastığınızda a sutunundakileri b sutununda arar b sutunda fazla olanlara bakmaz.
bazı sayılarda arada nokta var bazılarında biçimlendirme ile yazpılmış onları fark olarak algılıyor.

Sayın Huseyinkis,

Öncelikle Teşekkür ederim.
Senin hazırladığın listeyi aldım bendeki verileri ona yapıştırdım ve Düğmeye bastım ilk baştakilerden getirdiği oldu ancak şöyle bir hata verdi,"Run Time Eror-91" Object variable or with block variable not set" Diye bir hata verdi.Acaba veri çok olduğu içinmi oldu?Birde liste 1 de Aynı Paçalardan bir kaç tane olabilir buda hataya sebep olmuş olabilirmi?Benim istediğim Liste1 ve Liste 2deki parçaları tarayıp,Her iki listede parçaları aynı olan fakat Tarifeleri farklı olanları tespit etmek ve bunu farklı bir listede göstermek, senin yaptığın da bu istediğimi mi veriyor acaba
Bunu formül yardımıyla yapabilme imkanımız varmı acaba makro bilgim neredeyse sıfıra yakın.Teşekkür ederim.

Şöyle bişey yapabilirmiyiz?Sonuç şu şekilde olmalı İki adet listemiz var.Liste 1 ve Liste 2 Bunlarda PARÇA ve TARİFE başlıkları var.Bizim yapacağımız listede Parça noları aynı fakat Tarifeleri farklı olanları tespit edip Liste 1 de Tarife ne imiş,Liste 2 de Ne olmuş?(anlatmak istediğim ile ilgili örnek listeyi tekrar ekledim)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ekteki dosyayı incelermisin.

Sayfa2 liste oluşturur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ekteki dosyayı incelermisin.

Sayın Huseyinkis,

Liste de Süz diye sütün açmışsızınız karşısında da 1 yazıyor,o nedir acaba?

Ben şunu yaptım oldu gibi sanki ama doğrumu yaptım acaba sizden teyit almak istiyorum;

Sizdeki listeye bendeki verleri alıp kopyaladım,Sonra süz diye bir sütun açmışsınız(onun tam olarak ne olduğunu anlamadım ama ) ordaki formülüde kopyalayıp aşağı doğru tüm hücrelere yapıştırdım(ancak şunu söyleyim benim formül yapıştırdığım hücrelerde sizdeki gibi 1 sayısı çıkmadı formül var ama içeriği boş)
Sonra düğmeye bastım ve Sayfa 2 ye veriler döküldü.

Soru 1:Süz deki 1 rakımı neyi ifade etmekte benim ordaki formülü kopylayıp aşağıdaki hücreler yapıştırdığımda rakam çıkmadı.Sorun olurmu?

Soru 2:O formülü diğer hücrelere yapıştırmak doğrumudur?(C ve F hücrelerindeki formül)

Sanki sonuca çok yaklaştınız gibi,İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Sayın Huseyinkis,

Birde şöyle bir sorun var,
Liste 1'de Parça nosu olup,aynı parçanın hem Tarifesi olanı var hemde tarifesi boş olanı var,Karşında sadece Tarifesi olanı aldırabilirmiyiz.Örneğin Liste 1 de A001001001 Parçadan iki tane var birinin karşısında tarifesi var.diğerinde yok.Tarifesi olmayanı karşılaştırmada dikkate almayalım.(Liste 1 için sadece).Çok mu oldum bilmiyorum.Yardımlarınız için Allah razı olsun .

Sayın Huseyinkis,

Birde şöyle bir sorun var,
Liste 1'de Parça nosu olup,aynı parçanın hem Tarifesi olanı var hemde tarifesi boş olanı var,Karşında sadece Tarifesi olanı aldırabilirmiyiz.Örneğin Liste 1 de A001001001 Parçadan iki tane var birinin karşısında tarifesi var.diğerinde yok.Tarifesi olmayanı karşılaştırmada dikkate almayalım.(Liste 1 için sadece).Çok mu oldum bilmiyorum.Yardımlarınız için Allah razı olsun .

mesaj 5 deki dosyayı güncelledim. artık 1 hücrede açıklama kısmında 0 yazanları dikkate almıycak eğer bu işlemi 2 listede yapmasını istiyorsanız karşılaştır2 macrosunun altında koyu ile belirttiğim yeri ekleme yapmanız yeterli olacaktır.

bu arada yuklu listede A001001001 diye bir kod yok bu sizin dosyada mevcut sanırım.

Sub karşılaştır1()
Satr = 3
For i = 3 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
Aranan = Cells(i, 1).Value
If Cells(i, 3).Value = 0 And Cells(i, 2).Value <> 0 Then
Sheets("Sayfa2").Cells(Satr, 1).Value = Cells(i, 1).Value
Sheets("Sayfa2").Cells(Satr, 2).Value = Cells(i, 2).Value
Satr = Satr + 1
End If
Next i
Call karşılaştır2
End Sub

Sub karşılaştır2()
Set s1 = Sheets("Sayfa2")
For x1 = 3 To Cells(Rows.Count, 4).End(3).Row
Aranan = Cells(x1, 4).Value

If Cells(x1, 6).Value = 0 And Cells(i, 5).Value <> 0 Then
On Error Resume Next
a = s1.Range("A1:A65536").Find(What:=Aranan, LookAt:=xlWhole).Row
Satr = s1.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1
If a = Empty Then
s1.Cells(Satr, 1).Value = Cells(x1, 4).Value
s1.Cells(Satr, 3).Value = Cells(x1, 5).Value
Else
s1.Cells(a, 3).Value = Cells(x1, 5).Value
End If
End If
Next x1
End Sub

Her iki listede de karşılığında Tarife olanlardan çıkmayanlar var neden acaba?

Her iki listede de karşılığında Tarife olanlardan çıkmayanlar var neden acaba?

listelerin karşısında 3 sutuna koyduğumuz formul 0 ise ve karşılışı 0 ise çıkma şansı yok ama karşılığı " " boşluk veya başka bir karakter var ise listeye eklenir.

Geri