• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Liste Karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Arkadaşlar merhaba elimde 2 adet borçlu listesi var A Listesi: Tüm Borçlular, B Listesi: Ulaşılabilen Borçlular. Benim isteğim iki listeyi tarayıp bana A listesinde ve Listesinde Ortak olan kişileri veren ve A da olup B de olmayan kişiler ve kişilerin A listesindeki bilgilerinin liste halinde çıkması.

Ekli dosyalar

merhaba
sorunuzu tam olarak anlamadım
iki listeyi karşılaştırıp yanındaki bilgilerimi aktaracağız diğer sayfaya mı aktaracağız isme göre
ayrıca başka bir sayfada iki sayfanın karşılaşmasını mı istiyorsunuz
bilgi verirseniz bakayım

merhaba
iki listeyi karşılaştırıp yanındaki bilgilerimi aktaracağız diğer sayfaya mı aktaracağız isme göre
bilgi verirseniz bakayım

Hızlı cevap için tesekkurler, bana sadece isim ve tüketici no gerekli sonuçları ayrı bir sayfaya dökerse sevinirim. Ekte örnek yolluyorum.

Ekli dosyalar

=eğer(eyoksa(düşeyara(a2;'b ulaşılabilen'!$a$1:$a$3000;1;yanlış))=yanlış;"ulaşıldı";"yok")

kardeş merhaba eğer "a tüm liste " sayfasının j2 hücresine bu formülü yazıp aşağıya doğru kopyalarsan yeni bir sayfa açmadan buradan süzebilirsin

=eğer(eyoksa(düşeyara(a2;'b ulaşılabilen'!$a$1:$a$3000;1;yanlış))=yanlış;"ulaşıldı";"yok")

kardeş merhaba eğer "a tüm liste " sayfasının j2 hücresine bu formülü yazıp aşağıya doğru kopyalarsan yeni bir sayfa açmadan buradan süzebilirsin

süper bu da işime yarar tesekkur ederim

Yalnız burada senin bir prb.lemin olur tüm listede 2 aynı ad soyad varsa 2sinede var yazar bunu gözden kaçırma

merhaba
bilgi verirseniz bakayım

Merhaba benim problemim tam olarak anlattığınız şekilde, bu konuda yardımcı olur musunuz?

Bende de bir adet üretilen tüm ürünlerin adlarının,kodlarının, gruplarının ve diğer bilgilerinin olduğu ürün ağacı şeklinde bir listem var, birde günlük giriş yapmam gereken birkaç farklı excel var, benim burda standartı sağlamam için günlük giriş yaptığım tabloya ürün kodu girdiğim zaman, yanındaki ürün adı ve grup adının otomatik olarak girilmesini istiyorum, bu girilecek verilerde ürün ağacındaki bilgiler olmalı.

Geri