• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki liste arasındaki farkları bulmak

Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
arkadaşlar elimde 2 adet isim listesi var. listeler ayrı sayfada veya ayrı sütunda olabilir. bu iki liste içindeki mükerrer kayıtları veya bir listede olupda diğer listede olmayan isimleri nasıl bulabilirim. bir türlü karşılaştırma sonucu almak istiyorum.
yani eski liste ve yeni liste var. şimdi eski listede olup da yeni listede olmayan isimleri - veya yeni listede olup da eski listede olmayan isimleri nasıl ayırabilirim. bu ayırma renk veya ayrı bir sıralama olabilir. umarım sorunumu anlatabilmişimdir.
selamlarr.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekteki örneği inceleyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Birşey sormak isterim bu örnek üzerine Peki bu aynı isimleri bu listeden çıkartıp başka bir yere yazdırmamız mümkün mü? benim 200000 satırlık işlemim olacak bunu en az 10 a bölerek yapacağım bu şekilde biçimlendirmeyle zorlanacağımı düşünüyorum. Eğer bu isimleri farklı bir sayfaya yazdırabilirseniz sevinirim.

sayın leventm ekte verdiğiniz dosyayı göremiyorum tekrar ekleyebilirmisiniz?

Sn. leventm,

Bu konuyla ilgili örnek dosyayı eklermisiniz.
Benimde ihtiyacım olan, kullanacağım bir çalışma.
Teşekkür ederim.

Öznur Yaşar

Dosyalar mesajlardaki yerlerine tekrar ilave edilmiştir.

ekteki dosyalara tıklayınca boş bir sayfa çıkıyor. dosyalara nasıl ulaşabiliriz?

2 nolu mesajımdaki dosya tekrar eklenmiştir.

arkadaşlar mükerrer kayıtlarla ilgili çok yazılmış birçok dosyayıda inceledim ama a10:a1000 arasındaki mükerrer olmayan verileri saymayı beceremedim. yardımcı olursanız sevinirim.

mükerrer kayıtlar için aşağıdaki formülü kullan
=eğer(eğersay($a$9:a10;a10)<=1;" ";" mükerrer")
bunu a9 un hizasına yapıştır aşağı kadar çek mükerrer olanlar belirecektir
daha sonra filitre uygulayarak mükerrerleri yada ne istersen listeleyebilir yada silebilirsin

Ben neden yapamıyorum :S

Geri