• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki kritere göre toplam almak

D SÜTÜNUNDA SADECE AB-12 7 ADET YAZMALI

D2 hücresine

=EĞER(EĞERSAY($A$2:A2;A2)=1;A2&" "&ETOPLA($A$2:$A$10;A2;$C$2:$C$10)&" ADET ";"")

yazıp aşağı doğru çekiniz.

Aynı kodlardan sadece ilkine tüm toplamı yazar.

.

D2 hücresine

=EĞER(EĞERSAY($A$2:A2;A2)=1;A2&" "&ETOPLA($A$2:$A$10;A2;$C$2:$C$10)&" ADET ";"")

yazıp aşağı doğru çekiniz.

Aynı kodlardan sadece ilkine tüm toplamı yazar.

.

Ama o formülü yazıp aşağı çekince AC-14 165 adet yazıyor ayrıca.Böyle olmaması gerekir,ref no ve kod sütünları aynı ise toplaması gerekir.

Selamun Aleyküm,

Sayın,Ali hocamızın vermiş oldugu formülü,
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($A$2:A2;A2)=1;A2&" "&TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$10=A2)*(B$2:B$10=B2)*($C$2:$C$10))&" ADET ";"")

Değiştirin Bakalım istediğiniz gibi olmuşmu,

Ali hocama formül için teşekkürler...

Selamun Aleyküm,

Sayın,Ali hocamızın vermiş oldugu formülü,
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($A$2:A2;A2)=1;A2&" "&TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$10=A2)*(B$2:B$10=B2)*($C$2:$C$10))&" ADET ";"")

Değiştirin Bakalım istediğiniz gibi olmuşmu,

Ali hocama formül için teşekkürler...

Tek bir eksiklik var o da şudur; sadece ref no ve barkodları aynı olanların toplamını göstermesini istiyorum,gerisini(refno ve barkodları farklı olanları) göstermesin yani formülü d sütuna yazınca AB-12-7 adet yazmalı,başka birşey yazmamalı,teşekkürler.

Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Bir adet yardımcı sütun kullanılarak çözüm hazırlanmıştır.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Bir adet yardımcı sütun kullanılarak çözüm hazırlanmıştır.

Hocam aynı sorun sizin örnekte de devam ediyor,ben yalnızca ref no su ve barkodları eşit-aynı olanların toplamını görmek istiyorum,diğerlerini görmemem lazım,bu formülü uygulayacağım tablo çok çok uzun,ve dediğim kriterlere uygun olarak formül bulmam lazım,yani d sütununa formülü yazınca sadece
AB-12/1354/7 ADET ÇIKMALI

Selamlar,

Bu durumda ilk mesajınızdaki örnek dosyanıza biraz daha veri girerek ve görmek istediğiniz sonucuda gösteren tablonuzuda dosyanıza ekleyerek dosyanızı foruma tekrar yüklermisiniz.

D2 hücresine

Kod:
=EĞER(EĞERSAY($A$2:A2;A2)=1;A2&" "&İNDİS($B$2:$B$100;KAÇINCI(1;EĞER($A$2:$A$100=A2;EĞER($B$2:$B$100=B2;1));0))&" "&TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$100=A2)*(B$2:B$100=B2)*($C$2:$C$100))&" ADET ";"")

Not: Aynı kodlardan sadece ilkine kod ve tüm toplamı yazar.

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak dizi formülü oluşturup aşağı doğru çekiniz.

merhaba.

eğer ref no = AB-12 ve kod = 1354 ise
eğer ref no = AC-14 ve kod = 1354 ise
eğer ref no = AC-14 ve kod = 6665 ise
eğer ref no = B-22 ve kod = 5542 ise
eğer ref no = B-24 ve kod = 7565 ise
...
...
...

C'deki toplamlarını bularak tekrar edenleri göstermeden liste alayım istiyorsanız...

Ali Bey'in formülünü kullanarak 2 yardımcı sütun ekleyerek aşağıdaki gibi bir çözüme ulaştım.

D2'ye =A2&" "&B2&" "&SUMPRODUCT(($A$2:$A$100=A2)*(B$2:B$100=B2)*($C$2:$C$100))&" ADET"

E2'ye =IF(COUNTIF($D$2: D2;D2)=1;D2;"")
(: ve D harfi birarada yazıldığında :D olduğundan $2:'den sonra bir boşluk bırakarak yazdım. bu boşluğu kendi formülünüzde silin.)

yazarak her iki formülü aşağıya doğru kopyalayın.

SUMPRODUCT = TOPLA.ÇARPIM
IF = EĞER
COUNTIF = EĞERSAY

E sütununda filtreleme yaparak dolu hücreleri seçin. seçimi başka bir yere kopyalayın.

AB-12 1354 507 ADET
AC-14 1354 65 ADET
AC-14 6665 100 ADET
B-22 5542 14 ADET
B-24 7565 6 ADET
C-14 887A 12 ADET
D-54 875D 548 ADET
AC-14 6655 8 ADET
B-24 75586 7 ADET
AB-12 1353 1 ADET
B-22 5541 1000 ADET

sizin manuel örnekteki 108 adet olmaz. çünkü biri 6665 diğeri 6655

yanlış anladı isem bu mesajı dikkate almayın. doğru ise biraz amatör bir çözüm oldu ama geliştirilebilir.

Son düzenleme:
ÇÖZÜM İÇİN:
E Stununa Referansları F stununa da kodları yazın G stununa ise
=SUM(IF(E2=$A$2:$A$5;IF(F2=$B$2:$B$5;$C$2:$C$5))) ctrl+shift+enter
bu sorununuzu çözecektir.
ok eğer kodlar ve referanslar ile ilgili bir liste apmiyor iseniz bilemiyorum.
ayrıca Pivot Tablo tam bu işe göre bence deneyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
maalesef arkadaşlar son 4 kişinin dediği formüller ile deneme yaptım ama istenilen sonuca ulasılamadı,sorun basit ama sanırım çözümü çok zor a ve b kolonlarındaki değerleri aynı olanların karşılığına gelen miktarların toplamını vermeli,gerisini dikkate almamalı,tek bir ref no ve barkod varsa bunu göstermeyecek,sadece aynı ref.no ve barkod 'a sahip lerin karşılığını toplayacak

maalesef arkadaşlar son 4 kişinin dediği formüller ile deneme yaptım ama istenilen sonuca ulasılamadı,sorun basit ama sanırım çözümü çok zor

Çözümüde basit.

EĞERSAY($A$2:A2;A2)=1 kısmını EĞERSAY($A$2:A2;A2)>1 olarak değiştirirsiniz.

İstenilen sonucuda veriyor. Bir sorun yok.

CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak dizi formülü oluşturalacak ve formül başına Excel { } işaretleri otomatik koyacak.

.

Çözümüde basit.

EĞERSAY($A$2:A2;A2)=1 kısmını EĞERSAY($A$2:A2;A2)>1 olarak değiştirirsiniz.

İstenilen sonucuda veriyor. Bir sorun yok.

CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak dizi formülü oluşturalacak ve formül başına Excel { } işaretleri otomatik koyacak.

.
Hocam yaptım olmadı,ctrl+shift+enter a da bastım,bişi değişmedi,lütfen siz yapıp upload edermisiniz.

Ekli dosyalar

• Pano01.jpg
    Pano01.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 4
İki adet örnek yaptım hangisi işinizi görüyorsa onu kullanın

Maalesef 2side işimi görmüyor,ref no ve kod kısmı aynı olanların toplamını almamış formüller, istediğim tek şey o listede bir yere formül yazmak ve çıkması gereken,gözükmesi gereken tek şey aşağıdaki şu değerler,başka bir rakam gözükmemeli.Yinede emeğinize teşekkürler.

AB-12 1354 507
AC-14 6665 108
B-22 5542 14
C-14 887A 12

Geri