• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki kritere göre bir sütundaki verilerin sayısını diğer sayfaya yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
Herkese iyi akşamlar,

Arkadaşlar hazırlamış olduğum örnek dosyadaki açıklamalar ışığı altında makro ile ilk iki sütunda istenilen şartlara göre üçüncü sütundaki verilerin sayısının sayfa2 ye ilgili hücrelere işlenmesini yapmak istiyorum.Böyle bir şeyi yapmam için nasıl bir kod yazmalıyım.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

İstediğiniz işlem için kod kullanmanıza gerek yok. Özet tablo ile çok hızlı bir şekilde sonuca gidebilirsiniz.

Sayın Ayhan,

Bende benzer bir sorundan dolayı aynı tavsiyeyi almıştım. Yani Özel tablo. Yalnız excel üzerinde özel tabloyu çözemedim. Burada arama yaptıımda da tam bir kaynak bulamadım. bu konuda sizin gösterebileceğiniz bir kaynak varmı?

korhan bey özet tablodaki verilerin güncellemesini veri girilir girilmez yapılmasını sağlayabiliryomuyuz

Selamlar,

Sayfa1 deki verilerinize LİSTE özelliği verdikten sonra özet tablo hazırlarsanız dinamik alan oluşturduğunuz için verileri otomatik güncelleyebilirsiniz.

korhan bey özet tablodaki verilerin güncellemesini veri girilir girilmez yapılmasını sağlayabiliryomuyuz

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için şimdi inceliyorum özet tablo işimi görecek gibi görünüyor.

Selamlar,

Ekte bahsettiğim özellikleri örnek dosyanıza uyarladım. 10.000 satır veri üzerinde 2-3 saniye içinde sonuca ulaşabiliyorum. Siz sadece KAYDET işlemini yaptırdığınız butonun altındaki kodların en son satırına GÜNCELLE yazarak örnek dosyadaki modül içindeki kodu kullanacaksınız.

Ayrıca her ihtimale karşı Sayfa2 nin aktif olma durumunda da sayfadaki özet raporun güncellenmesi için kod yazdım.

Örnek dosyaya istediğiniz kadar veri girip Sayfa2 yi seçin yada modül içindeki kodu çalıştırın. Veriler otomatik güncellenecektir.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Ayhan,
Verdiğiniz link oldukça doyurucu bilgiye sahip sanırım. İncelemeye başlıyorum. Teşekkür ederim
İyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim Sn. Korhan Bey tam istediğim gibi bir çalışma olmuş.Sayenizde yeni bir şey daha öğrenmiş oldum.Tekrar teşekkürler.

Selamlar,

Alternatif olarak makro ile hazırladığım örnek dosyayı incelermisiniz.

Find komutu ile hazırladığım için 10.000 satır veri üzerinde yaklaşık 3-4 saniyede sonuca ulaştım.

Uygulanan kod;

Kod:
Option Explicit

Sub ÖZET_RAPOR()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet
    Dim X As Long, AY As String, FİRMA As String
    Dim BUL_AY As Range, BUL_FİRMA As Range

Application.ScreenUpdating = False

Set S1 = Sheets("Sayfa1")
    Set S2 = Sheets("Sayfa2")

S2.Range("B2:N65536").ClearContents

S1.Columns("C:C").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=S2.Range("A1"), Unique:=True

For X = 2 To S1.Range("A65536").End(3).Row
        If S1.Cells(X, 4) <> "" Then
        AY = Format(S1.Cells(X, 2), "mmmm")
        FİRMA = S1.Cells(X, 3)

Set BUL_AY = S2.Rows(1).Find(AY, LookAt:=xlWhole)
        Set BUL_FİRMA = S2.Columns(1).Find(FİRMA, LookAt:=xlWhole)
        If Not BUL_AY Is Nothing And Not BUL_FİRMA Is Nothing Then
            S2.Cells(BUL_FİRMA.Row, BUL_AY.Column) = S2.Cells(BUL_FİRMA.Row, BUL_AY.Column) + 1
        End If
        End If
    Next

Set BUL_AY = Nothing
    Set BUL_FİRMA = Nothing
    Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Sn. Korhan Bey göndermiş olduğunuz son dosyayı inceledim fakat burada şöyle bir sorun var boş hücrelerde yani veri olmayan hücrelerde sayılıyor.Veri olmayan hücrelerin sayılmaması gerekiyor.

userformlu dosya

inceleyebilirseniz size kendi asıl dosyamıda yolluyorum

Son düzenleme:
Selamlar,

#11 nolu mesajımdaki dosyayı ve kodu güncelledim. İncelermisiniz.

Evet sorun ortadan kalkmış artık bunu kendi dosyama uyarlayabilirsem tam istediğim gibi bir program olmuş olacak.Sabrınız ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim.

Geri