iki hücredeki değerleri başka iki hücreye taşımak

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar ekte verdiğim örnekte D2 hücresini L5 hücresine taşıdığımda E2 hücresindeki metinide M5 hücresine taşımak istiyorum. aynı şekilde diğer hücrelerede aynı uygulamayı yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eğer yapmak istediğiniz örnekteki gibi ise formülleri aşağıdaki gibi kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Ayrıca B sütununu silebilirsiniz..

Gizlediğiniz B sütununu sildiğinizi düşünerek,

K2 hücresine,

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(C:C;A2)>0;A2;"")
L2 hücresine,

Kod:
=EĞER(K2="";"";DÜŞEYARA(K2;C:D;2;0))
yazarak alt satırlara kopyalayınız. Diğer sütunlarıda bu mantıkla yapabilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2003
ömer kardeşim dediğiniz gibi yaptım ama olmadı örnekte görüleceği gibi sol bölümde karışık yazılan rakamlar sağ bölümde başka hücreye aynı satıra hizalanmış olarak yerleştiriliyor. Bununla beraber sol bölümdeki ilgili hücredenin yanındaki var yada yok metnini düzenli yazılan bölüme aktarmak istiyorum

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
ömer kardeşim dediğiniz gibi yaptım ama olmadı örnekte görüleceği gibi sol bölümde karışık yazılan rakamlar sağ bölümde başka hücreye aynı satıra hizalanmış olarak yerleştiriliyor. Bununla beraber sol bölümdeki ilgili hücredenin yanındaki var yada yok metnini düzenli yazılan bölüme aktarmak istiyorum
Eklediğiniz dosyada sizin yaptığınızı kısaltarak ve ek istediğinizi ilave ederek formül vermiştim. Eki inceleyiniz. İstediğiniz bu değilse detaylı açıklama yapınız..

.

Ekli dosyalar