• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki hücreyi birleştirme

Herkese Selam
Bir sayfada iki farklı hücreyi başka bir sayfada tek hücrede nasıl birleştirelilirim.
mesela sayfa 1 de A1 sütununda ad, B1 sütununda soyadlar var; sayfa 2 de A1 sütununda birleştirmek istiyorum error alıyorum.
sayfa 2 nin A1 sütununa " =GİRİŞ(sayfa1!A1;GİRİŞ!B1) "
formülü yazdığımda hata veriyor.
yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba;
=GİRİŞ!A1&" "&GİRİŞ!B1
şeklinde deneyin.
iyi çalışmalar.

çok teşekkür ederim muygun hocam sağolasın

bir soruma daha cevap verebilirmisiniz acaba.
problemim şöyle:
ön sayfada

101 matematik
102 fizik
103 kimya.....

gibi bir ders tablom var. Ön sayfada ve arka sayfalarda A1 hücresine 101 yazdığımda matematik, 102 yazdığımda fizik otomatik olarak çıkarmam lazım. bunu hangi formüllerle yapacağımı bilemiyorum, derslerle sayıları nasıl eşleştireceğimi internette 2 gündür aramama rağmen; eleman ve düşeyara gibi formüller ile denedim hiç olmadı yardımlarınızı bekliyorum.

düşeyara formülü ile yapılabilir..ancak dosya eklemeniz gerekli.

apocalyt dosyayı yükledim dosyanın içinde problemlere ait açıklamalar ekledim öncelikle ders kodlarına yardım edersen sevinirim ikinciside durum sayfasına bi el atarmısınız yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

yoklama sayfasında b2 hücresine
=DÜŞEYARA(SAYIYAÇEVİR(SOLDAN(GİRİŞ!$A$4;3));GİRİŞ!$A$22:$B$27;2;YANLIŞ) formülünü

Q2 hücresinede

=DÜŞEYARA(SAYIYAÇEVİR(SAĞDAN(GİRİŞ!$A$4;3));GİRİŞ!$A$22:$B$27;2;YANLIŞ) formülünü uygulayın..ancak dosya üzerinde diğer istediklerinizi anlıyamadım..örnekleri net verin..örneğin
" devam yeter sayısına ulaşmamış öğrencinin sınıf tekrarı kısmına " demişssiniz..devam yeter sayısı kaç gün ..kimya için %80 demişsiniz..ben 8 günün altndakilere kaldı olarak mı göstericem...matematik için böle bişey yok..o zaman matematik öğrencilerinin 10 günün 10 nunda devam etmesi gerekiy eğer 9 gün devam ederse o dersten kalırlar diye mi düşüniyim..yani örnekleri net verin..durum sayfasında ali yılmaz kaldı görünüyo..ama notları geçiyo..bana net örnekler verin..

apocalyt hocam;
Dersler toplam 10 gündür. Her iki dersten kalan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Bir dersten kalan öğrenci bütünlemeye kalır ve bütünlemeye kaldığı dersin adı tabloya yazılır. Matematik te devam zorunluluğu yok, kimya dersinde ise % 80 devam zorunluluğu var yani bir öğrenci matematikten geçip; kimya dersinden sınavda başarılı olsa bile; kimya dersine 7 gün girmişse bütünlemeye kalacak;
aynı öğrenci matematikten de kalırsa; kimya dersi devamsızlığı da olduğundan sınıf tekrarı kısmına "+" otomatik olarak gelecek.
sonuç: 2 derstende sınavda başarılı olan öğrenci kimya dersinden 3 gün devamsızlığı yok ise bir üst sınıf kısmına girer.
verdiğim tablo demodur rastgele elle girişler yaptım.
Anlatabildimmi acaba apocalyt hocam.

Kasım hocam eki bir inceleyin.."SINAV" sayfasndaki "KALDI" ve "FİNAL NOTUNA GÖRE KALDI" sonucunu verene formüle dersin KİMYA olması durumunda ve devamsızlığı mevcutsa "DEVAMSIZLIKTAN KALDI" sonucunuda ekledim..diğer yerleride yapmaya çalıştım siz kontorl edin..eksik yerleri söleyin tamamlamaya çalışalım..kolay gelsin..

Ekli dosyalar

apocalyt hocam;

sınav sayfasında 3 durum olacak ( bu sayfada devamsızlık etkili olmayacak sadece sınav sonuçları etkileyecek)
bu sayfada sadece "kaldı" ibaresinin önüne ortalama notu yazılacak.

apocalyt hocam;

yardımların için çok teşekkür ediyorum.
Dün bir mesaj yazmıştım ama siz çıkmıştınız.

eksikleri söyleyin demiştiniz; aslında fazlası bile var; Şöyle ki:
Sınav sayfasında kimya dersi kısmından "DEVAMSIZLIKTAN KALDI" ibaresini kaldırabilirmisin.
( Matematik dersi gibi olmalı)

Devamsızlık sadece şu andaki gibi durum sayfasında etkin olmalı.
Yardımlarınızı bekliyorum.

dosyanız ekte..inceleyin...oğuz şimşek adlı öğrenciye özel olarak bakın..normalde kimya dersinden geçmiş..diğerinden kalmış..onu sınav sayfasında göstermedim..durum sayfasında ders kimya olduğu için ve devamsızlık yaptığı için kaldı gösterdim...bu ddurumda bütünlemedede göstermedim..bir inceleyin bakalım..

Ekli dosyalar

apocalyt hocam;

şöyle bir eksiklik olmuş:
1-Tüm öğrencilerin 10 gün boyunca bütün derslere girişini sağlayıp; matematik ve kimya notlarını 100 vererek geçirdiğimde durum sayfasında da normal görülüyor.(bir üst sınıf)

2- Yukarıdaki koşullarda yoklamada kimya dersi devamını 7 güne indirdiğimde ise, durum değişmiyor.Aslında devamsızlıktan dolayı "kimya" nın bütünlemede görülmesi lazım.

3- yaptığım çok yönlü kontroller sonunda başka sorun görünmüyor.
4- Emeğinden dolayı sana çok teşekkür ederim.
Ayrıca sana özelden bir mesaj gönderiyorum okursan sevinirim.

apocalyt hocam;

Çok güzel oldu ellerine sağlık.
şimdi sadece küçük bişey daha var.
"KALDI" ibaresinin önüne kaldığı puanı getirmemiz lazım, şu şekilde "57 KALDI"

dediğiniz değişikliği yaptım..ancak bu seferde koşullu biçimlendirmelerde sıkıntı oldu..onlarıda düzelttim..ancak sınav sayfasında "h" sütununda bulunan formüller rakamlara yuvarlama formülünü uyguladım..bilginiz olsun.."L" sutunundakş yuvarlanmamış haline dokunmadım..dosyanız ekte..

Ekli dosyalar

sende saol..umarım hocam..hoşçakalın..

Geri