• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki hücre arasındaki biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar eklediğim excel dosyasında anlatmaya çalıştım tam olarak ne istediğimi ilgilenirseniz sevinirim.

Merhaba,

Çalışma sayfası kod bölümüne kopyalayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [G2:G65536]) Is Nothing Then Exit Sub
    Target.Font.ColorIndex = Target.Offset(0, -6).Font.ColorIndex
End Sub

.

ömer bey ben beceremedim galiba dosya üzerinde yapabilirmisiniz acaba

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

ömer bey dikkat ettiyseniz g sütununa veri girince onun font rengi ile a sütunundaki font rengi tutmuyor. örneğin g sütununda LGS1 girdik o a sütununda kırmızı ise g de kırmızı olması lazım. ayrıca c sütununa da veri girersek g sütunun rengini alması lazım.. yani g sütunu rengini a dan alıcak, c sütunu rengini g den alıcak sonucta hepsi aynı renk olacak 1 satır için konusursak.

sayfa adının üzerine sağ tıkla kod görüntüle de açılan sayfaya aşağıdaki kodu yapıştır.

Kod:
If Intersect(Target, [G2:G65536]) Is Nothing Then Exit Sub
    Target.Font.ColorIndex = Target.Offset(0, -6).Font.ColorIndex
    Target.Offset(0, -4).Font.ColorIndex = Target.Font.ColorIndex
End Sub

teşekkür ederim ama bir soun var galiba mesela a kolonuna yeni bir veri girip g kolonunda onu sectiğimizde aynı renk olmuyor. ayrıca ben a kolonunu sadece g ye veri olsun diye yazmıştım yani o kolonda 10-15 civarı veri olacak ama g kolonunda daha çok. sonuçta yeni bir şey ekleyim g de onu girdigimde aynı renk olmuyo açık mavi falana oluyor.

yani a kolonu bağımsız olmalı a ya mesela morgan yazdım aynı satırda g sutununda concrete ısaretledım ama o butun satır aynı renk oluyor. yanı a kolonu bagımsız birşey baska bır yerde de olabılırdi. önemli olan g ye girelen degerleri a kolonundan alıyor a kolonundaki verilerin renginin geçmesi

[queto]
ömer bey dikkat ettiyseniz g sütununa veri girince onun font rengi ile a sütunundaki font rengi tutmuyor. örneğin g sütununda LGS1 girdik o a sütununda kırmızı ise g de kırmızı olması lazım. ayrıca c sütununa da veri girersek g sütunun rengini alması lazım.. yani g sütunu rengini a dan alıcak, c sütunu rengini g den alıcak sonucta hepsi aynı renk olacak 1 satır için konusursak.
[/queto]

ben anlayamadım açıkcası senin istediğin g stünunda seçtiğimiz verinin rengi a stünundaki ile aynı olması değilmi vede c stünunda renginin c'den alması değilmi yazdığından bunu anlıyorum ben diğer yazdıkalrın daha çok kafamı karıştırdı. Umarım hocalardan biri yardım eder.

Bu şekilde deneyin.

Kod:
If Intersect(Target, [B2:G65536]) Is Nothing Then Exit Sub
    Target.Font.ColorIndex = Target.Offset(0, -1 * (Target.Column - 1)). _
    Font.ColorIndex
End Sub

Ekli dosyalar

teşekkür ederim evet bunun gibi birşeydi aradığım.

Geri