• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Farklı Listede Kayıtların Karşılaştırılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muhoa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
excel 2010 türkçe
Arkadaşlar merhaba

Üretim takibinin yaptığım bir excel dosyam var. Bu dosyada her üretim birimi kendi ürettikleri siparişlerin barkod numaralarını programa yazıyorlar. Bu barkod numarasına ait sipariş bilgisini (ürün tipi, metraj) başka bir dosyadan ilave ediyorum.
Birinci bölümde üretilmiş ikinci bölümde başlamamış siparişlerin metrajlarını tespit etmek istiyorum. Ekteki dosyada barkod numarası bölüm-1de işlenmiş ve bölüm-2de işlenmemiş olanları rapor sayfasında ürün tipi ve metraj dağılımını nasıl yaparım.
İlgilenen arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Örneğin Rapor sayfası C3 hücresinde 38283,94 değerini mi görmek istiyorsunuz?

Eğer öyle ise C2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞER($B2="";"";ETOPLA('Bölüm-1'!$E:$E;$B2;'Bölüm-1'!$D:$D)-ETOPLA('Bölüm-2'!$E:$E;$B2;'Bölüm-2'!$D:$D))

Merhaba.

Örneğin Rapor sayfası C3 hücresinde 38283,94 değerini mi görmek istiyorsunuz?

Eğer öyle ise C2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞER($B2="";"";ETOPLA('Bölüm-1'!$E:$E;$B2;'Bölüm-1'!$D:$D)-ETOPLA('Bölüm-2'!$E:$E;$B2;'Bölüm-2'!$D:$D))

Hocam şimdi uyguladım teşekkür ederim

Örneğin, M04 kod için (C3 hücresinde yapılacak hesaplama);
-- Bölüm-1 sayfası M04 kod D sütun toplamı 51071,63
-- Bölüm-2 sayfası M04 kod D sütun toplamı 12787,69
bu durumda aradaki fark da 38283,94 oluyor.

Hesaplamada BARKOD veya SİPARİŞ NO sütunlarının kullanılması mı gerekiyor, anlayamadım.

Örneğin, M04 kod için (C3 hücresinde yapılacak hesaplama);
-- Bölüm-1 sayfası M04 kod D sütun toplamı 51071,63
-- Bölüm-2 sayfası M04 kod D sütun toplamı 12787,69
bu durumda aradaki fark da 38283,94 oluyor.

Hesaplamada BARKOD veya SİPARİŞ NO sütunlarının kullanılması mı gerekiyor, anlayamadım.

Ben ilk düşündüğümde barkod numarası ile eşleme yapılması gerekir diye düşünmüştüm ama toplamları hesaplayıp birbirinden çıkardığımda da problem olmaz diye düşünüyorum. Teşekkür ederim

Ben ilk düşündüğümde barkod numarası ile eşleme yapılması gerekir diye düşünmüştüm ama toplamları hesaplayıp birbirinden çıkardığımda da problem olmaz diye düşünüyorum. Teşekkür ederim

Estağfurullah.

İhtiyaç görüldüyse mesele yok demektir.

İyi günler dilerim.

Geri