• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki farklı koşulda işlem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan obi-wan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Türkçe
A ile C sütunlarındaki fatura numaralrını karşılaştırıp ( eğer her iki sütunda da aynı faturalar varsa); B ile D sütunlarındaki bu faturaları değerlerini eşittir, eşit değildir ya da direk ikisinin farkı olarak formülüze edebilmem mümkün mü? Nasıl?

Slm.
Örnekleseniz daha kolay olurdu
A2 ve alt hücrelerinde Fatura No;
B2 ve alt hücrelerinde Miktarı.

C2 ve alt hücrelerinde Fatura No;
D2 ve alt hücrelerinde Miktarı var ise
E2 hücresine;
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(İNDİS($A:$D;KAÇINCI(A2;$C:$C;0);4)=B2;"eşit";EĞER(İNDİS($A:$D;KAÇINCI(A2;$C:$C;0);4)<B2;"küçük";EĞER(İNDİS($A:$D;KAÇINCI(A2;$C:$C;0);4)>B2;"büyük";""))));"";EĞER(İNDİS($A:$D;KAÇINCI(A2;$C:$C;0);4)=B2;"eşit";EĞER(İNDİS($A:$D;KAÇINCI(A2;$C:$C;0);4)<B2;"küçük";EĞER(İNDİS($A:$D;KAÇINCI(A2;$C:$C;0);4)>B2;"büyük";""))))

Formülünü uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
Not: A sütunundaki her fatura nosu C sütununda aranır.Eğer aynı fatura nosu C sütununda birden fazla ise ilk bulunan değerlendirilir.

slm

hocam,

ekli dosyada formülü uyguladım ancak çalışmadı. nerede hata yaptığımı bilemedim. formülü ayrıca ($A:$D;KAÇINCI..) yerine ($A:$A;$D:$D;KAÇINCı..) olarak da denedim.

A ile C sütunlarındaki fatura numaralrını karşılaştırıp ( eğer her iki sütunda da aynı faturalar varsa); B ile D sütunlarındaki bu faturaları değerlerini eşittir, eşit değildir ya da direk ikisinin farkı olarak formülüze edebilmem mümkün mü? Nasıl?

Dosyanız ekte.

..

Benim anlad&#305;m kadar&#305; ile A2 sutunda mesela 15 rakam&#305; C sutununun herhangi bir noktas&#305;nda VAR ise E2 hcresine E&#351;it de&#287;ilse E&#351;it de&#287;il ibaresi koysun
form&#252;l&#252; E2 h&#252;cresine yazarak a&#351;a&#287;&#305;ya do&#287;ru kopyalay&#305;n&#305;z
=E&#286;ER(EHATALIYSA(RANK(A2;$C$2:$C$100));"E&#351;it de&#287;ildir";"E&#351;ittir")

Slm.
Örneği inceleyin.

Son düzenleme:
Oldu Oldu

Arkadaşlar çok teşekkürler.

Geri