• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki farklı hücredeki değerler farklı ise...

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhaba,
internette o kadar gün soruma cevap alamayınca size buradan bu soruyu sormak zorunda kaldım... Öğretmenim ve öğrencilerimin test sonuçlarını excelde analiz ediyorum. Şunu soracaktım sadece. Bir hücrede doğru cevap, (mesela A), hemen yanındaki hücrede ise öğrenci cevabı (mesela B) ise, yani iki değer farklı ise, öğrenci cevabını Kalın harfle gösterebilir miyiz? Bunun için bir formul veya makro var mı? var ise nasıl uygulanabilir?

Merhaba,
Forumumuza hoşgeldiniz.
Aşağıdaki kodu bir modüle yapıştırıp dener misiniz?
Kod:
Sub DogruCevap()
Range("B:B").Font.Bold = False
    For i = 1 To [A65536].End(3).Row
        If Cells(i, 1).Value <> Cells(i, 2).Value Then Cells(i, 2).Font.Bold = True
    Next
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba,
internette o kadar gün soruma cevap alamayınca size buradan bu soruyu sormak zorunda kaldım... Öğretmenim ve öğrencilerimin test sonuçlarını excelde analiz ediyorum. Şunu soracaktım sadece. Bir hücrede doğru cevap, (mesela A), hemen yanındaki hücrede ise öğrenci cevabı (mesela B) ise, yani iki değer farklı ise, öğrenci cevabını Kalın harfle gösterebilir miyiz? Bunun için bir formul veya makro var mı? var ise nasıl uygulanabilir?

Merhaba
Ekli dosyayı incelermisiniz
A ve B sutunundaki hücrelere verileri girip denermisiniz

Ekli dosyalar

Teşekkürler

Öncelikle bu kadar hızlı bir cevap geleceğini tahmin etmiyordum, çok ama çok sağolun... Bilgisayar konusunda oldukça iyi sayılırım ama excel konusunda oldukça acemiyim. modül derken ne demek istediğinizi bile anlayamayacak kadar yani.. Ekte bir sınav analizi var. Buradaki ÇIKTI sekmesine tıklamanızı rica edeceğim. Burada öğrencinin cevabı ve doğru cevap var. (Başka bir çalışma sayfasından getiriliyor bilgiler) işte burada o koyu harfe dönüştürmeye ihtiyacım var. Biraz daha basit bir dille anlatabilirseniz, çok ama çok müteşekkir olacağım. Saygı ve selamlarımla..

Ekli dosyalar

Hocam koşullu biçimlendirme kullansanız işinizi görür, çok basit. dilerseniz yapayım ben

Hocam ekli dosyayı inceler misiniz?

Benim düşündündüğümden de iyi. Ancak üstekileri nasıl yapacağım, keşke onları da yazsaydınız. Zira bu sene 7 öğrencim var seneye 10. Bu işlemi nasıl yaptınız? Hani derler ya, para vermek yerine, nasıl para kazanılacağını öğret diye...

Benim düşündündüğümden de iyi. Ancak üstekileri nasıl yapacağım, keşke onları da yazsaydınız. Zira bu sene 7 öğrencim var seneye 10. Bu işlemi nasıl yaptınız? Hani derler ya, para vermek yerine, nasıl para kazanılacağını öğret diye...

Ben ingilizce sürüm kullandığım için ingilizce sürümdeki isimleriyle anlatmak durumundayım;

Home sekmesindeki Conditional Formatting kullanıyoruz. Burada kuracağımız mantık "öğrencinin cevabı doğru cevapla aynı ise hücre formatını istediğim şekle getir"

Bu işlemi tek bir hücrede yapıp diğerlerine "format painter" ile uygulayabiliriz.

İlk önce öğrencinin ilk cevabının olduğu hücreyi seçip conditional formatting'e tıklıyoruz. açılan menüden "highlight cell rules" altındaki "equal to" seçeneğini tıklıyoruz. Karşımıza açılan pencerede soldaki kutucuğa imleci getirip ilk doğru cevabın yazdığı hücreye tıklıyoruz. yani seçtiğimiz öğrenci cevabının eşit olması gerektiği hücreyi seçmiş oluyoruz. fakat hücreyi tıklayınca seçimde $A$1 gibi bir ifade çıkıyor. Tüm cevaplar aynı satırda olduğu için satır numarasının başındaki dolar işareti kalacak, sütunu ifade eden harfin önündeki dolar işaretini sileceğiz. yani şu şekle dönüşecek =A$1
Daha sonra sağdaki açılır listenin en altından custom format seçiyoruz ve koşulu sağlayan hücrenin almasını istediğimiz biçimi ayarlıyoruz. yazı tipi, bold, italik vs...
daha sonra okey diyerek menülerden çıkıyoruz. işlem bittikten sonra da bu işlemi uyguladığımız hücrenin üzerindeyken home sekmesindeki "format painter"a bir kere tıkladıktan sonra öğrencinin diğer cevaplarının yazdığı hücrelerin hepsini seçiyoruz. bütün öğrenci cevapları için uygulamış olduk. Umarım anlatabilmişimdir. Sormak istediğiniz birşey olursa çekinmeyin lutfen

Allah bin kere razı olsun arkadaşım. İnan 2-3 yıldır bunu yapmayı çok istiyordum. Sonunda sayende oldu, ben de birşeyler öğrenmiş oldum. (İngilizce Öğretmeni olduğum için anlattıklarını anlamak zor olmadı :) Tekrar çok ama çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim, faydam dokundu ise ne mutlu

Geri