• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Farklı Düğmeye İki Farklı İşlem Yaptıracak Makro

Excel Vers. ve Dili
Office 365 for Mac Türkçe
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben makroyu daha bugün öğrenmeye başladım. Şirketimizde 100 üzerinde farklı SGK dosyası var. Her ay bunların ebildirge işlemleri için tek tek şifreleri sayfaya girmek zorunda kalıyorum. Buna çözüm olarak kendimce bir çalışma yaptım ve bir excel sayfasında tüm şifreleri ve kullanıcı adlarını alt alta yazdım. yanlarına düğmeler ekledim ve bir makro oluşturup bu düğmelerden birine atadım. kodum aşağıda. bu hali ile çalışıyor. Ancak benim sorunum şu, her işyeri için 5 düğme koyacağım ve her düğme farklı bir sgk sistemine giriş yapacak. Bunu nasıl yapabilirim. yeni bir makro oluşturup diğer düğmeye "makro ata" dedikten sonra yeni makromu seçtiğimde bakıyourm diğeri de değişmiş. hangi düğmeye tıklarsam tıklayım son yaptığım sisteme giriyor. Litfen yardım :)

Sub giris()
Dim URL As String
Dim HTML_Body As Object
Dim IE As Object
URL = "https://uyg.sgk.gov.tr/Sigortali_Tesvik_687_KHK/ActionMultiplexer?aid=I_687_KHK_ISL&islemturu=21"
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
With IE
.Navigate URL
.Visible = True
Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop
IE.Document.all("j_username").Value = Cells(2, "G")
IE.Document.all("isyeri_kod").Value = Cells(2, "H")
IE.Document.all("j_password").Value = Cells(2, "K")
IE.Document.all("isyeri_sifre").Value = Cells(2, "L")
IE.Document.all("Submit").Click
End With
Set IE = Nothing
Set HTML_Body = Nothing
MsgBox ("Bitti ")
End Sub

Merhaba,
Düğme yerine CommandButton kullanın
Kolay gelsin

. . .

http://www.*************/excel/sgk-uygulamalarina-excel-ile-giris-yapmak.html

. . .

Tevfik bey Command Button tam olarak aradığım şeymiş.
Emir bey size de teşekkür ederim. Güzel bir hazır excel ancak benim kendi ihtiyaçlarım için çok farklı düzenlemeler yapacağım için sıfırdan yazıyorum kodu ve sistemi.

Geri