• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki farklı değer olan hücrede sadece bir değeri 1000 ile çarpma

hadromer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Professional Plus 2021 64 Bit Türkçe
Merhaba hocalarım
Ekte ki fotoğrafta var olan değerleri 1000 ile çarpmam gerekiyor. Örneğin K2 hücresine çarpma işlemi uygulayacağım. fakat ± işaretinin soluna yani ilk değere uygulamam gerekiyor. bunun bir formülü var mıdır ? Teşekkür ederim.
VrlV6R.png

Sayın arkadaşım çok iyi anlamamakla beraber Aşağıdaki kodu boş bir hücreye yazıp deneyin. Sanırım üstad arkadaşlarımız daha uygun bir çözüm sunacaklardır.

=EĞERHATA(PARÇAAL(K2;1;MBUL("±";K2)-1);"")*1000

Hocam teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Siz doğru anlamışsınız fakat ben eksik anlatmışım. formülü boş bir hücrede denedim evet ilk değeri 1000 ile çarptı. fakat sadece ilk değerin çarpılmış halini yazdı. ben şunu istiyorum aslında K2 de var olan "2,3±1,53" için verdiğiniz formülü uygulayınca 2300 değil de "2300±1,53" yazsın istiyorum

Biraz zorlama bir şey oldu ama doğru sonuç verir mi bilemiyorum. Aşağıdaki kodu deneyin

=EĞERHATA(PARÇAAL(K2;1;MBUL("±";K2)-1);"")*1000&" ±"&YERİNEKOY(K2;KIRP(SOLDAN(K2;MBUL("±";K2)));"")

Hocam harikasınız. Özür dilerim sipariş verir gibi istek istedim. Ellerinize sağlık,gayet iyi çalışıyor :)

Hocam harikasınız. Özür dilerim sipariş verir gibi istek istedim. Ellerinize sağlık,gayet iyi çalışıyor :)
Sayın arkadaşım bana hocam diye hitap etmeyin lütfen. Zira hocalık benden çok çok uzaklarda, bende sizin gibi bir excel kullanıcısıyım. Yazdığım kod sorununuzu çözdü ise bende sevindim. İyi akşamlar.

Geri