• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki exceli birleştirme

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
mrblar elimde yolluk programı ve banka listesi mevcut elimdeki maaş banka listesinin yolluk programı içerisinde birleştirmeye çalıştım ancak yolluk bildirimi içerisindeki personeli sırası ile getiren oklar çalışmamaya başladı. modülden eklemeyi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

link

galiba derdimi anlatamadım. ama bilen biri ne demek istediğimi anlayacaktır diye düşünüyorm. sadece banka listesinin yolluk evrakı içerisine kitap olarak eklenmesi ve bilgilerin bu kitabada otomatik gelmesi şeklinde formüllenmesi

Merhaba,

İfadelerinizden anladığım kadarı ile iki Excel dosyasını birleştirmek ve eklenen dosyayı ilk dosyaya formülle bağlamak istiyorsunuz. İstediğiniz tam olarak bu ise:
- Her iki dosyayı da açın,
- Kopyalamak istediğiniz dosyada alttaki "sayfa adı" kısmına gelip, sağ tuş - move or copy (taşı veya kopyala) basın,
- Çıkan menüde hangi kitaba kopyalamak istediğinizi sorar (mevcut açık kitap veya yeni kitap), kopyalamak istediğiniz kitabı seçin,
- İlk sayfa - arada - son sayfa / nereye kopyalamak istediğinizi sorar, istediğiniz yeri seçin,
- En altta kopyala kutusu vardır, onu işaretleyin, ok ve çıkın.

Dosyanız diğer kitabın içine herhangi bir formül bozulmadan bu şekilde kopyalanır. Sayfalar arası formülasyon için kopyalanacak yere (=) işareti girip bilgiyi taşımak istediğiniz sayfadaki kutuya tıklarsanız bilgiler taşınır.
Kopyalanacak kitap 1 sayfadan fazla ise, ctrl' ye basılı tutarak bütün kopyalanacak sayfaları işaretleyin ve yukarıda açıklamaya çalıştığım şekilde işleme devam edin.

İyi çalışmalar,

dediklerinizi yaptım ve gerçektende istediğim gibi oldu yalnız maaş kitabına formül uyguladığımda yani banka listesinde ismi geçenlerin isimleri ve hesap numaralarının gelmesi için altta resimdeki hatayı aldım. = veya düşeyara formülü ikisindede aynı hatayı verdi ve ne ettiysem olmadı bir fikri olan varsa sona geldim gibi:D

zVA69Y.png

Ekli dosyayı indirin

Dosyayı sildim

dediklerinizi aynen yaptım ancak bilgileri eklediğimde yine aynı hatayı verdi.,
DRRXYZ.png

Dosyanız üzerindeki çalışmayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

- Adı / Soyadı ; IBAN no.sı ve Ödenecek Tutar bilgileri "Banka Bilgileri" sayfasından kopyalandı,
- Şube numarası kendi (MAAS) sayfasındaki D1 kutusundan alındı,
- Hesap no.sını alacak herhangi bir yer bulamadım,

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/i/FNWZoQEPiCUeT

dediklerinizi aynen yaptım ancak bilgileri eklediğimde yine aynı hatayı verdi.,

Cevabınız bana ise üstdeki mesajımda ki işlemleri yaptınız mı eğer yaptıysanız yapmış olduğunuz dosyayı buraya ekleyin bir bakalım

halit bey ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. var olun

Geri