• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki excel dosyasını karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhabalar...
benim bir sorum olacaktı...
örnek1 ve örnek2 diye iki excel dosyamız olsun..
Her iki excel dosyasındada isim soyisim testadı sonuç ve yaş parametreleri var
benim istediğim her iki excel dosyasındaki aynı isim soyisim ve yaş parametleri olan hastaları ayrı bir excel dosyasına kaydetsin... böyle birşey mümkünmü ...inşallah anlatabilimişimdir..

özetlemek gerekirse iki dosyadada farklı testler çalışılmış benim istediğim iki testinde çalışıldığı hastaları bulmak..
tek tek biraz zor oluyorda...
teşekkürler şimdiden...

http://s3.dosya.tc/server27/pOFXPW/ornek1.xlsx.html
http://s3.dosya.tc/server27/pOFXPW/ornek2.xlsx.html

Tablonu ekteki gibi düzenle ve kırmızı yazı karakteriyle yazdığım formül sutunlarına dokunma.Tabloya bilgi girdikçe Tablo genişler. Anti nükleer antikor (ANA) adlı Sheet den kontrolunu yapabilirsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yaş yerine doğum yılı koysan bence daha iyi olur. Bir sonraki sene yaş bilgisi değişir ama doğum yılı bilgisi değişmez.Ayrı yılların verilerini karşılaştırken bu haliyle sorun çıkar.

vakit ayırıp cevabladığın için çok teşekkür ederim...
fakat şöyle bir sorun var verdiğin linki ben indiremiyom :)) altın felan diyo :)
başka bir yere upload edebilirmisin acaba :)

Merhaba,
bir mail listem var. yaklaşık 10000 satır ve beşyüzer ya da biner biner arttırmaya devam ediyorum.
her eklediğim mailin listede olup olmadığını koşullu biçimlendirme yaparak renklendiriyorum ve tek tek siliyorum. filtreleme yaparak renklendirilenleri bir kerede silmek istiyorum ama sanırım satır sayısının fazla olmasından dolayı işlem uzun sürüyor ve çoğu zaman yanıt vermiyor.

sorum şu: bu işlemi nasıl hızlandırabilirim?
Farklı sayfa ya da dosyalara bölersem, nasıl karşılaştırabilirim? ve daha hızlı olur mu?
böyle bir karşılaştırmayı access de yapabilir miyim?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Özet tablo alarak, örnek dosyasını paylaşın yönlendirmeye çalışalım

Merhaba,
bir mail listem var. yaklaşık 10000 satır ve beşyüzer ya da biner biner arttırmaya devam ediyorum.
her eklediğim mailin listede olup olmadığını koşullu biçimlendirme yaparak renklendiriyorum ve tek tek siliyorum. filtreleme yaparak renklendirilenleri bir kerede silmek istiyorum ama sanırım satır sayısının fazla olmasından dolayı işlem uzun sürüyor ve çoğu zaman yanıt vermiyor.

sorum şu: bu işlemi nasıl hızlandırabilirim?
Farklı sayfa ya da dosyalara bölersem, nasıl karşılaştırabilirim? ve daha hızlı olur mu?
böyle bir karşılaştırmayı access de yapabilir miyim?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

10000 satır exceli yavaşlatmaz. Donanımsaldır sorunun. Eğer fonksiyonunu kullanırsan çok rahat ve hızlı tespit edebilirsin.Sayfalara bölmene gerek yok ben 500000 satırlık veriyi çok rahat filtreleyip kıyaslaya biliyorum.Örnek dosya gönderirsen inceleriz.

Merhabalar ,

İki aynı excel dosyam var .(bir hamtarife diğeri arttırılmış tarife isimli)
KDV Hariç KDV KDV Dahil
63,56 TL 11,44 TL 75,00 TL
diğer excel'de kdv dahil kısımları "%" olarak arttırmak istiyorum.Kdv dahil hücresi için yazdığım formül ; =YUKARIYUVARLA('C:\Users\pc\Desktop\apb tarife 2015\apb tarife 2015\[hamtarife2014.xlsx]1.1'!$J$9+('C:\Users\pc\Desktop\apb tarife 2015\apb tarife 2015\[hamtarife2014.xlsx]1.1'!$J$9/100*L1);0) şeklinde fakat diğer satırlara kopyalama işlemi yaparken (Artıdan sürükleme seçeneğini denedim) artışlı olarak fiyatlar değişmiyor.

Teşekkürler,

Geri