İki excel dosyasını ayrı ayrı açmak.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-07-2021
Bilindiği gibi ecxel dosyalarını kaç tane açarsak açalım görev çubuğunda ayrı durmalarına rağmen masa üstünde çalışırken hepsi bir dosyaymış gibi üst üste açılıyor.Bunları ayrı iki dosya gibi açmak mümkün mü?Bir tanesini bir ekrana diğerini başka bir ekrana aktarıcam aynı PC den.Ekranı genişlet seçeneğini kullanıyorum fakat birini diğer ekrana sürüklediğim zaman diğeri de onunla geliyor.Bunları ayırmamız mümkün mü?

Teşekkürler....

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhabalar.

GÖRÜNÜM menüsünden YENİ PENCEREyi seçerseniz ekranda iki belgeyi ayrı ayrı pencerelerde görüntüleyebilirsiniz.
İkinci ekranım olmadığı için test edemiyorum ama pencerelerden birini sürükleyerek diğer monitöre aktarabilirsiniz sanırım.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
09-07-2021
Maalesef bu şekilde olmadı.Resimdeki gibi dosyalar ayrı açılmadı.Ya da ben yapamadım.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Benim bilgisayarımda ekteki gibi bir görüntü oluşabiliyor ve bir tanesini ekran dışına sürükleyebiliyorum (2'nci monitör olayını test edemiyorum).

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
09-07-2021
o zaman ben yapamadım.Numune kabul kayıt dosyasını açıyorum.Görünümden yeni pencere aç diyorum.Aynısının benzerini açıyor.Nerede hata yapıyorum?

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
09-07-2021
bir dosyayı açıp diğerini açmadan önce programlardan yeniden excel açarak oluyor.Fakat bu seferde parametre dağılım tablosunda ki yüklü kodlar çalışmıyor.Kodlar da parametre dağılım worksheet olarak görünüyor.Programlar üzerinden açınca workbook olarak açıldığı için kodlar çalışmıyor.Sizin açtığınız biçimde kodlar çalışıyor mu?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba.
-- Numune kayıt belgesinin kod bölümünde ThisWorkbook veya BuÇalışmaKitabı kodlarını açın sona yakın bir satırdaki ActiveWorkbook.Close True satırının başına,
-- Parametre belgesinin kod bölümünde ThisWorkbook veya BuÇalışmaKitabı kodlarını açın mevcut kod satırlarının her birinin başına,
TEK TIRNAK ekleyin.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Yaptığım değişiklikler biraz karışık olduğundan anlatmak yerine uyguladığım belgeyi ekleyeyim dedim.

Ek belgeyi, sonraki cevaplarda yenilendiği için buradaki sildim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
09-07-2021
Ekteki dosyayı açtım.Ama çalışmadı.Makrolar kısmında hiç kod görünmüyor.Boş görünüyor.
Bir de exceli iki sayfa halinde açma konusunda bir resim paylaşmıştınız.Onu ben yapamadım.Nasıl olduğunu tekrar sorsam.yukarıda bahsettiğim gibi yeni pencere kısmından olmadı.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Gönderdiğim .rar belgeyi .rar'dan çıkartın ve oluşan klasör içerisinden (.rar içerisinden DEĞİL) açın.

Ayrı ayrı pencerelerde görüntülemek için YENİ PENCERE seçeneği dışında bir şey bilemiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
09-07-2021
Gönderdiğiniz son belgeyi indirdim.Rar dan çıkarttım.Sonra dosyadan açtım.Kodlar çalışıyor.Ama makro kısmına baktığımda yine kodları göremiyorum.Resimdeki gibi boş sayfa çıkıyor.Bir de kayıt dosyasında "x" işareti koyduğumda ikinci resimdeki uyarıyı veriyor.Dah önce vermiyordu.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Alt taraftan sayfa adına sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin, sonra benim eklediğim resimdeki ekranı gödeceksiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
09-07-2021
iki ayrı pencere hakkında o yazışmaları okudum fakat çözüm olmadı.Daha önce belirttiğim gibi Parametre dağılım tablosunu yeni bir workbook olarak açınca ayrılabiliyor.Sanırım kodları buna göre düzelttiniz.Sayfaları ayrı ayrı açtım resimdeki hatayı verdi.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Kod'un o bölümlerine hiç müdahele etmedim.
Benim yaptığım;
-- sadece KAYITLAR sayfasına işlem tarih ve saatinin eklenmesi,
-- otomatik açılıp kapanma ve işlemler olurken ekranda görünmemesine
yönelik idi.

İsterseniz bir de;
-- önce Parametre dosyasını açın
-- sonra NUMUNE dosyasını açın
-- numune belgesinde hücrelere X yazın
bu şekilde kontrol edin.
(bu işlemler olurken VBA ekranı açık olmasın) .

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
09-07-2021
Sizin eklediklerinizin farkındayım.Sizden ricam Numune kayıt sayfasını açtıktan sonra başlat-programlar-office-excel yaparak (Siz zaten bunu biliyorsunuzdur mutlaka) yeni bir excel sayfası açarak oradan parametre dağılım dosyasını açıp kodları dener misiniz.Bu şekilde açınca hata veriyor.Ama benim iki ekran kullanabilmem için bu şekilde açmam lazım.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Bir konuyu söylemem lazım.
Şimdiye kadar (cep telefonundan yazdığım birkaç cevap dışında - tabi sizin konuyla ilgili değil-)
test etmeden ne bir cevap yazdım ve ne de bir dosya yükledim.

.rar dosya içeriğini masaüstüne klasöre çıkarttım.

İki kez EXCEL'i açtım (Başlat meüsünden EXCEL->Aç -> Belge Adı yöntemiyle giderek) ;
-- önce Parametre belgesini açtım,
-- sonra NUMUNE belgesini açtım.
-- Numune belgesinde bir hücreye X yazdım.

Sonuç:
-- X lerin tümü aktarıldı,
-- Parametre belgesinde üst taraftaki renkli alanlara saat ve tarih kaydı güncellendi,
-- Parametre belgesi KAYITLAR sayfasında liste sonuna son kaydın tarihi ve saati işlendi,
-- Parametre belgesi kaydedildi (kapat derseniz KAYDET sorusunu sormaz)

Sorun nedir anlamadım doğrusu, siz acaba Numune dosyasını açmadan Parametre belgesinde bir kod mu çalıştırmayı deniyorsunuz?
Parametre belgesinde yapılacak hiçbir işlem yok, bir anlamda sadece sonuçların GÖZLEMLENDİĞİ belge konumunda (yani Parametre belgesinde bir kod ilan çalıştırmıyoruz)

Test işlemini her iki belgeyi açtıktan sonra NUMUNE belgesine X işareti yazıp sonucu gözlemleyerek yapınız.
.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
09-07-2021
Kusura bakmayın.Denemeden gönderiyorsunuz demek istemedim.Ben şimdi de denedim son gönderdiğim resimdeki hatayı aldım.Şu an denediğim bilgisayarda 2007 sürümü mevcut.Bundan dolayı olabilir belki.Artık daha fazla meşgul de etmek istemiyorum.Şimdiye kadar oldukça yardımcı oldunuz.
Elinize emeğinize sağlık.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Yarım işi hiç sevmediğim için kafama takılacak, isterseniz (bilgisayarınızda TeamViewer yüklü ise) uzak bağlantı ile bakabilirim.

Ayrıca bilgisayarında EXCEL 2007 kullanan bir üye varsa bu cevabı okursa, üyelerden bir ricamız olsun;
son gönderdiğim .rar belgeyi indirip .rar'dan çıkarttıktan sonra test ederse sevinirim.

.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
09-07-2021
ıd : 508 970 304
şifre : 9182