DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
merhaba bir açıklama yapayım.
Baya eski bir üyesiniz.
Profilinize baktım 7 adet konu başlığı açmışsınız ilk üçtanesine cevap verilmiş ama diğerlerine cevap verilmemiş soru sorarken konu başlığınız sonrunuzun özüne uygun olmalı acil,lütfen vb kelimeler kullanmayın.
Bu durumda konu başlıklarınızı düzeltin diğer taraftan sorunuzun içindeki klasörde hasan detay prim.exe diye bir dosya yok exe uzantılı dosyalarla ilgili burada cevap almanız çok zor.
Sorunuzun içindeki klasörün içinde hasan detay prim.xlsx dosyası var yani xlsx uzantılı dosya var. Bilgilerinize!
halit bey umarım şimdi yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler
Sub kapalıverial()
a = MsgBox("DOSYALARINDAN VERİ ALMAK İSTİYORMUSUNUZ.?", vbYesNo)
If a = vbNo Then
Exit Sub
End If
Dim son As Long
Kalasor = ThisWorkbook.Path
Dosya = "GÜNLÜK GELİR TABLOSU.[COLOR=red]xls[/COLOR]"
SayfaAdi = "SAĞLIK1"
Rows("8:5000").ClearContents
deg = "'" & Kalasor & "\" & "[" & Dosya & "]" & SayfaAdi & "'!R"
son = Application.ExecuteExcel4Macro("COUNTA('" & Kalasor & "\" & "[" & Dosya & "]" & SayfaAdi & "'!R8C3:R5000C3)")
aranan = Cells(1, "C").Value
sat = 8
For r = 8 To son + 8
bulunan = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "C3")
If Trim(aranan) = Trim(bulunan) Then
For i = 1 To 25
Cells(sat, i).Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "C" & i)
If Cells(sat, i).Value = 0 Then
Cells(sat, i).Value = ""
End If
Next i
sat = sat + 1
End If
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub
ekli dosyayı inceleyin ben ofis 2003 e göre yaptım yani veri alınacak dosyanın uzantısı xls olarak veri alıyor siz kendi kullandığınız ofis sürümüne göre uzantıyı değiştirin.
Uygulama aranan kişinin adını c1 hücresine yazıp düğmeye tıklayın.
Aşağıdaki kodun kırmızı bölümünü (dosyanın uzantısını) kullandığınız ofis sürümüne göre değiştirin.
Kod:
Kod:sub kapalıverial() a = msgbox("dosyalarından veri almak istiyormusunuz.?", vbyesno) ıf a = vbno then exit sub end ıf dim son as long kalasor = thisworkbook.path dosya = "günlük gelir tablosu.[color=red]xls[/color]" sayfaadi = "sağlık1" rows("8:5000").clearcontents deg = "'" & kalasor & "\" & "[" & dosya & "]" & sayfaadi & "'!r" son = application.executeexcel4macro("counta('" & kalasor & "\" & "[" & dosya & "]" & sayfaadi & "'!r8c3:r5000c3)") aranan = cells(1, "c").value sat = 8 for r = 8 to son + 8 bulunan = executeexcel4macro(deg & r & "c3") ıf trim(aranan) = trim(bulunan) then for i = 1 to 25 cells(sat, i).value = executeexcel4macro(deg & r & "c" & i) ıf cells(sat, i).value = 0 then cells(sat, i).value = "" end ıf next i sat = sat + 1 end ıf next r msgbox "işlem tamam" end sub
öncelikle çok teşekkür ederim yardımınız için işime yaradı fakat başka klasöre taşıyınca çalıştıramadım bi öneriniz olurmu acaba
Dosya = "[COLOR=red]GÜNLÜK GELİR TABLOSU.xls[/COLOR]"
SayfaAdi = "[COLOR=red]SAĞLIK1[/COLOR]"
Veri almak için dosyaların her ikiside aynı yerde olmalı ayrıca veri alınacak dosyanın adını ve sayfa adını aşağıdaki bölümden değiştirebilirsiniz.
Kod:Dosya = "[COLOR=red]GÜNLÜK GELİR TABLOSU.xls[/COLOR]" SayfaAdi = "[COLOR=red]SAĞLIK1[/COLOR]"
Veri almak için dosyaların her ikiside aynı yerde olmalı ayrıca veri alınacak dosyanın adını ve sayfa adını aşağıdaki bölümden değiştirebilirsiniz.
Kod:Dosya = "[COLOR=red]GÜNLÜK GELİR TABLOSU.xls[/COLOR]" SayfaAdi = "[COLOR=red]SAĞLIK1[/COLOR]"
Halit bey öncelikle daha önceki yardımlarınız için çok teşekkür ederim biliyorsunuz yazmış olduğunuz makroda c sütununda arama yapıyor ve bulup başka dosyaya atıyor ben bunun sütunu x,ab,az,bg gibi farklı sütununda arama istesem nasıl yapabilirim saatlerce uğraştım denedim ama beceremedim yukardaki sütundan birini tarif etseniz c sütununu değiştirmek için makroda nereleri değiştirmem lazım isterseniz örnek dosyayı değişmiş haliyle ekleyebilirim saygılarımla şimdiden ilginize sonsuz teşekkürler
Sub kapalıverial()
'a = MsgBox("DOSYALARINDAN VERİ ALMAK İSTİYORMUSUNUZ.?", vbYesNo)
If a = vbNo Then
'Exit Sub
End If
Dim son As Long
Kalasor = ThisWorkbook.Path
Dosya = "GÜNLÜK GELİR TABLOSU.xls"
SayfaAdi = "SAĞLIK1"
Rows("8:500").ClearContents
deg = "'" & Kalasor & "\" & "[" & Dosya & "]" & SayfaAdi & "'!R"
son = Application.ExecuteExcel4Macro("COUNTA('" & Kalasor & "\" & "[" & Dosya & "]" & SayfaAdi & "'!R8C3:R500C3)")
aranan = Cells(1, "c").Value
sat = 8
For r = 8 To son + 8
bulunan1 = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "C3") ' c sutunu
bulunan2 = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "C24") ' x sutünu
bulunan3 = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "C28") ' ab sutünu
bulunan4 = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "C52") ' az sutünu
bulunan5 = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "C59") ' bg sutünu
If Trim(aranan) = Trim(bulunan1) Or Trim(aranan) = Trim(bulunan2) Or Trim(aranan) = Trim(buluna3) Or Trim(aranan) = Trim(bulunan4) Or Trim(aranan) = Trim(bulunan5) Then
For i = 1 To 59
Cells(sat, i).Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "C" & i)
If Cells(sat, i).Value = 0 Then
Cells(sat, i).Value = ""
End If
Next i
sat = sat + 1
End If
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub
Sorunuzu anlıyamadığım için cevap yazmıyorum daha öncede söyledim sorunuzu sorarken örnek dosyanızı ekleyin içinde hayali manuel bilgiler olsun alıntı yazımdada bu konu ile ilgili mesajım var sizin düşündüğünüz şeyi nasıl bilelimde çözüm yolu bulalım.
[/code]
halit bey ben cevabımı aldım ve sorunu çözdüm çok teşekkür ederim emeğinize sağlık bu arada ben konuyu bildiğiniz için ek dosya göndermemiştim daha dikkatli olurum sağolun
Önce şunu belirteyim başka konu başlıklarınada aynı soruyu sormuşsunuz. aradaki sorularınızı düzeltme ile silin ve sorununuzun çözüldüğünü belirtin çünkü diğer konu başlıkları itibariyle konu bütünlükleri bozulmasın.
İyi çalışmalar
Günaydın halit bey
ilgisiz yerlerdeki yazılarımı düzelttim şimdi sizin istediğiniz gibi ek dosya oluşturdum ordada sorumu örnek tabloda anlattım ek dosyayı inceleme şansınız olurmu rica etsem saygılar
halit bey ben cevabımı aldım ve sorunu çözdüm çok teşekkür ederim emeğinize sağlık bu arada ben konuyu bildiğiniz için ek dosya göndermemiştim daha dikkatli olurum sağolun
Bu konu başlığı altındaki sorunuza cevap vermiştim. Sizinde sorunuzun çözüldüğüne dair üsdeki mesajda belirtmiştiniz.
Buradaki başka sorunuzla tekrar soru sormuşsunuz.
Şimdi bu kodları yenidenmi yazacağız.?
Ben bu konu başlı altında başka cevap yazmıyacağım size tavsiyem sorunuzu sorarken açıklamayı soruyu yöneltiğiniz yerede yazın sizin sorunuzu öğrenmek istiyenler illaki dosyanızı indirip içinemi bakacak zira kota sorunu olanlar cıkabilir benimde kota sorunum var.