• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Çalışma Sayfasından Veri Karşılaştırma ve Ekletmek istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba arkadaşlar, aynı konuyu daha önce açtım ama hem bilgi olarak eksik hemde işyerimden konuya cevap engeli olduğu için bu konuyu açma lüzumu gördüm, sorum şöyle;
İki çalışma sayfası var, 1. sayfada depo isimleri ve depoya alınan miktarlar, diğer çalışma sayfasında ise ana depoları var, ben şöyle bişi istiyorum:
ilk çalışma sayfasında bulunan depo miktarlarını ana depoya ekletsin yani üzerine toplatsın ve eğer yeni bir depo eklenilmişse de onu da 2. calısma sayfasına yani genel depolara eklesin, örneği malesef ek olarak veremiyorum, sanırım iznim yok bu nedenle upload sitesine koycam, siz değerli arkadaşlarda dönüş olarak upload sitesine koyarsa sevinirtim, sanırım üyeliğimden dolayı ekleme ve indirme iznim yok, saygılarım ve sevgilerimle.... iyi çalışmalar....

https://drive.google.com/file/d/0B6bKJZKEVG1BXzFIYjZmQTZWSEk/view?usp=sharing

Örnek dosyanızda 3A nolu depo ortadan kaybolmuş ama anladığım kadarıyla aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz. Ancak kodun düzgün çalışması için dosyanızdaki bölge ve ürün sütunlarındaki birleştirmeleri iptal edip her satırda bölge ve ürün belirtmeniz gerekiyor. Örnek dosyayı da ekledim:

Kod:
Sub depolar()
Set s1 = Sheets("Alım Depolar")
Set s2 = Sheets("Genel Depolar")
sonalım = s1.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
For i = 2 To sonalım
    songenel = s2.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    For j = 2 To songenel
        If s1.Cells(i, "A") = s2.Cells(j, "A") And s1.Cells(i, "B") = s2.Cells(j, "B") And s1.Cells(i, "C") = s2.Cells(j, "C") Then
            s2.Cells(j, "D") = s2.Cells(j, "D") + s1.Cells(i, "D")
            GoTo 10
        End If
    Next
    s2.Cells(songenel + 1, "A") = s1.Cells(i, "A")
    s2.Cells(songenel + 1, "B") = s1.Cells(i, "B")
    s2.Cells(songenel + 1, "C") = s1.Cells(i, "C")
    s2.Cells(songenel + 1, "D") = s1.Cells(i, "D")
10:
Next
    ActiveWorkbook.Worksheets("Genel Depolar").Sort.SortFields.Clear
    ActiveWorkbook.Worksheets("Genel Depolar").Sort.SortFields.Add Key:=Range( _
        "A2:A" & songenel + 1), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:= _
        xlSortNormal
        "B2:B" & songenel + 1), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:= _
        xlSortNormal
        "C2:C" & songenel + 1), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:= _
        xlSortNormal
    With ActiveWorkbook.Worksheets("Genel Depolar").Sort
        .SetRange Range("A1:D" & songenel + 1)
        .Header = xlYes
        .MatchCase = False
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With

End Sub

https://drive.google.com/file/d/0B43WMUs21VpfdzNMVGxpdHkyTWc/view?usp=sharing

Geri