• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki çalışma sayfası arasında verileri eşitleme

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Serisi
Üstadlar fabrika da kullandığım programda muhasebe kodlarını atamak için ön değerleme işlemi yapıyorum fakat bi konu var ki bu çok karışık. Kısaca açıklamak gerekirse üretim raporları girilince 2 tane malzeme fişi oluşuyor ve program malzeme fişlerine sırasıyla kodlar veriyor. Üretim girişi yaptığım fiş karşılığında malzeme fişlerinde oluşan fişlerin kodlarını üretim fişinin yanına açtığım sütunlara taşısın istiyorum bu ifadeleri ekte verdiğim dosyada ilgili hücrelerde açıkladım. Hücreleri renklendirdim. Sizden ricam bu konuyu nasıl çözebilriz bana tavsiye yada yardımlarınızı bekliyorum. Bu fişler yaklaşık 8200 tane ve her gün yaklaşık 40 fiş eklenerek büyüyor.
--------------------------
Çalışma Kitaplarıyla İlgili Açıklama
  1. Sekmelerin isimlerini ben değitirdim.
  2. 2 sekme var. 1.si üretimemri 2.si malzemefişleri
  3. üretimemri sekmesinde yeşil dolgulu hücrenin karşılığı olarak malzeme fişlerinde 2 tane yeşil dolgulu hücre var. 1 tane üretim emrinden 2 tane malzeme fişi oluşuyor (Üretimden Giriş Fişi ve Sarf Fişi)
  4. malzeme fişinde Sarf Fişi ve Üretimden Giriş Fişine ait fiş nolar var. (Çalışma kitabında sarı ve kırmızı dolgulu hücreler.)
  5. üretimemrine iki tane kolonu ben ekledim ve isimlerini verdim (Sarf Fiş NO. ve Üretimden Giriş Fiş No.)
  6. Malzeme fişinde üretim emri (yeşil dolgu)nin sarf fişine ait fiş no yu üretimemri sekmesinde ki ilgili fişnonun sarf fiş no. kolonuna, üretimden giriş noyuda ilgili üretim emrinin üretimden giriş fiş no.suna yazacak.

İşlem karışık değil son derece basit ama net anlaşılması için tüm ayrıntısıyla anlattım. Çalışma kitabında ilgili hücreleri boyadım.
Çalışma kitabını incelediğiniz zaman üzerimde ki işin ne kadar zor olduğunu anlayacaksınız bu yoğunluğu anlattığım şekilde çözebiliyorum. Bu işlemleri yapamazsam işimle ilgili ciddi sıkıntılar olacak. Sizlerden son istirhamım bu yöntemi ben sık sık uygulayacağım. Onun için çözümü bir seferliğine değilde. Yeni tabloları oluştup üzerine istediğim şekilde uygulayabilecek şekilde yaparsanız inanın çok hay'r a geçer. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Örnek Dosya: http://dl.dropbox.com/u/65219629/Sarf Fişi kodları.xls

Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu ya?

Geri