• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Iki ayri UserForm iki ayri Pop Up menu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lapot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaslar

Elimdeki dosyada 2 ayri UserForm var, sag mause tikladigimda iki UserFormdada kendilerine ait menu acilmasi lagzim fakat bir problem var. Hangi UserFormu once acarsam onum menusu default oluyor.
Yani eger ilk once UserForm1 in menusune tiklarsam Word View, Convert to PDF, Email menusu aciliyor, bu formu kapatirsam ve DATA sayfasindan UserForm 2 yi acarsam ve on sag tik yaptigimda oda UserForm1 in menusunu aciyor halbuki USERForm2 menusu Test1,Test2,Test3.
Bu iki UserFormun ayri ayri menu kodlari var ,neden her iki formun menuleri ayri ayri calismiyor yardimci olan biri olursa cok menun olurum.

saygilar sunuyorum

Ekli dosyalar

Merhaba,
ekli koddaki kırmızı bölümü değiştiriniz.
Aynı kod UserForm1Menu ve UserForm2Menu
modüllerinde bulunmaktadır. Birini silebilirsiniz.
Bu modüllerin herhangi birinde aşağıdaki kodu sadece bir kez yazınız.
İyi çalışmalar.
Kod:
[COLOR="Red"][B]Public[/B][/COLOR] Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hWnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long
[COLOR="red"][B]Public[/B][/COLOR] Const PopbarEvn As String = "TemporaryPopupMenu"

Sub PopBarSil()
On Error Resume Next
CommandBars([COLOR="red"][B]PopbarEvn[/B][/COLOR]).Delete
On Error GoTo 0
End Sub

Oncelikle cevabiniz ve vaktiniz icin tesekkurler

yanliz cevabi pek anlayamadim, kirmizilari hem degistirin diyorsunuz(neye degistirmem gerekli), hemde silin diyorsunuz.

saygilar sunuyorum

Merhaba,
yukarıdaki kodu UserForm1Menu veya UserForm2Menu modülünün herhangi birinin en üstüne yazınız. Diğer fazladan yazılmış olan "Sub PopBarSil" prosedürlerini ve "Const PopbarEvn As String" sabitlerini siliniz.
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

dediklerinizi yapiyorum maglesef benim dosyada "Const PopbarEvn As String" sirasini 2 UserForm'dan kaldirinca sag tikta menuler aclimiyor, fakat sizing eklediginiz dosya calisiyor. Kafam karisiti

Geri